Confesiunile unei tinere yazidi, rapita si transformata in sclava de Statul Islamic. Ce a povestit in fata Congresului SUA

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24
Nadia Murad

Nadia Murad a scapat din mainile jihadistilor din Statul Islamic, in 2014, dupa ce a fost rapita si transformata in sclava sexuala.

Acum, aceasta a ajuns in fata Congresului SUA unde a facut dezvaluiri cutremuratoare despre experienta traita si le-a cerut sa actioneze mai dur impotriva gruparii teroriste. Nadia a fost nominalizata la Premiul Nobel pentru Pace.

"Daesh nu va renunta la arme doar daca ii fortam noi sa renunte. Yaziditii nu mai pot astepta" a spus aceasta in fata Congresului, conform CNN. Tanara a folosit un translator pentru a-si expunde ideile si a povesti ceea ce a vazut in perioada in care a fost captiva.

Murad a facut apel atat la SUA, cat si la celelalte tari, sa ia masuri cat mai rapid si sa actioneze astfel incat "sa asigure o zona protejata minoritile religioase din Siria si Irak", pe care presedintele Barack Obama le-a refuzat vehement.

Aceasta a prezentat condoleante familiilor victimelor din atacul din Orlando, adaugand ca "daca ISIS nu va fi oprit, aceste crime se vor petrece oriunde".

Tanara si-a continut discursul povestind ce a trait in perioada in care a fost sclava sexuala. Cele mai multe dintre fetele yazidi erau violate si transformate in sclave. Mama ei si sase dintre fratii ei au fost executati de ISIS chiar sub ochii ei, in aceeasi zi.

Nadia Murad a scapat cu ajutorul unei familii de musulamni din Mosul, care a ajutat-o sa obtina acte false islamice si care au ajutat-o sa scape de pe teritoriul controlat de ISIS.

"Am scapat, dar nu am sentimentul de libertate intrucat cei care au comis aceste atrocitati nu au fost trasi la raspundere" a declarat aceasta.

Nadia a facut apel si la comunitatile islamice sa denunte atrocitatile comise in numele religiei. "Tot ceea ce se intampla se intampla in numele islamului. Musulmanii sunt primii care ar trebui sa se opuna. Nicio comunitate musulmana nu i-a numit indifeli pe cei din Daesh".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO