Compania Google a trimis un mesaj urgent tuturor angajatilor sai, dupa ordinul de restrictie anti-musulmani al lui Trump


Ultimul update: Joi 02 Februarie 2017 00:02
Data publicarii: Luni 30 Ianuarie 2017 12:57
Categorie: Smart things
Trump Google

Compania Alphabet Inc. le-a transmis un mesaj direct angajatilor care ar putea sa calatoreasca in strainatate si sunt vizati de interdictiile de intrare in tara anuntate de presedintele Donald Trump, cerandu-le sa se intoarca imediat in Statele Unite.

Administratia Trump a semnat un ordin executiv prin care interzice temporar intrarea cetatenilor din sapte tari musulmane in SUA, transmite Bloomberg, conform News.ro.

Este dureros sa vedem in mod personal impactul pe care-l are acest ordin executiv asupra colegilor nostri. Intotdeauna ne-am exprimat public perspectiva noastra asupra imigratiei si vom continua sa facem asta”, se arata intr-un memo intern semnat de directorul executiv al Google, Sundar Pichai.

Potrivit acestui memo intern, pana la 100 de angajati ai companiei sunt afectati in mod direct de interdictia de intrare in Statele Unite impusa de presedintele Donald Trump asupra cetatenilor din sapte tari predominant musulmane, precum Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen.

Aceste comentarii ilustreaza un clivaj din ce in ce mai adanc intre administratia miliardarului republican si gigantii din tehnologie, care se bazeaza de multe ori pe angajati imigranti si au militat in ultimii ani pentru slabirea restrictiilor de imigratie in Statele Unite.

Dupa semnarea ordinului executiv, mai multi posesori de vize sau ”carti verzi” au fost opriti din a se imbarca in aeronave cu destinatia SUA, iar mai multe persoane au fost retinute ilegal la aterizare pe aeroporturile din America. Ulterior, mai multe companii aeriene au anuntat ca aceste interdictii nu se impun si pasagerilor care detin vize de rezidenta permanenta.

Suntem ingrijorati de impactul pe care il are acest ordin executiv si de orice propunere care ar putea sa impuna restrictii pentru angajatii si familiile Google, ori ar crea bariere petru marile talente care vin in SUA”, a declarat un purtator de cuvant al Google.

Unii angajati ai companiei au incercat sa se intoarca in tara cat mai repede dupa semnarea ordinului executiv de catre presedintele Donald Trump. Compania le-a cerut acestor angajati sa ceara ajutor din partea echipei de securitate, calatorie si imigratie din Google.

Gigantul tehnologic nu a confirmat daca angajatii sai au fost retinuti ilegal pe aeroporturile din SUA.

Un angajat era in vacanta in Noua Zeelanda si s-a grabit sa se intoarca in Statele Unite inainte de semnarea ordinului executiv de catre administratia Trump.

Ii sfatuim pe clientii nostri din cele sapte tari care au vize de rezidenta permanenta sau orice alt timp de viza H-1B sa nu calatoreasca in afara Statelor Unite”, a declarat un partener al firmei de avocatura specializara in imigratie Benach Collopy LLP.

Si alte companii din tehnologie sunt in situatii similare.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, s-a aratat ingrijorat de ultimele restrictii de imigratie impuse de Donald Trump.

Trump Google Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Haos dupa ordinul de restrictie dat in SUA. Primarul din Chicago a povestit cum bunicul sau a fugit din Moldova in America
Haos dupa ordinul de restrictie dat in SUA. Primarul din Chicago a povestit cum bunicul sau a fugit din Moldova in America
Donald Trump, criticat dur de New York Times:
Donald Trump, criticat dur de New York Times: "Interdictia la adresa tarilor musulmane este lasa si periculoasa"
Ordinul de restrictie anti-musulmani al lui Trump, suspendat de un judecator si criticat de Merkel. Reactia presedintelui SUA
Ordinul de restrictie anti-musulmani al lui Trump, suspendat de un judecator si criticat de Merkel. Reactia presedintelui SUA
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery