Cine se află în spatele atacului terorist de la Paris. Suspectul principal și-ar fi recunoscut fapta

Ultima actualizare: 26-09-2020 14:16

Atacul cu armă albă de vineri din Paris a fost "în mod clar un act de terorism islamist", a spus ministrul francez de Interne.

Vineri seară, alte cinci persoane au fost arestate preventiv.

Suspecţii, bărbaţi, au fost reţinuţi în timpul unei razii în suburbia pariziană Pantin. În prezent, în custodia poliţiei se află şapte oameni bănuiți că ar fi implicați în atac.

Doi jurnaliști au fost înjunghiați în apropierea vechii redacții Charlie Hebdo din arondismentul 11. Răniții sunt angajați ai agenției de presă Premières Lignes, aflată în aceeași clădire în care își avea sediul redacția Charlie Hebdo.

Pe 7 ianuarie 2015, frații Kouachi au năvălit în birourile revistei, declanșând un carnagiu soldat cu 12 victime. Au strigat "Allah Akbar" și "L-am răzbunat pe profetul Mahomed.". Ei au fost uciși de poliție.

Recent, odată cu începerea procesului împotriva unor complici ai teroriștilor, săptămânalul satiric a publicat din nou caricaturile cu profetul Mahomed care au dus la atacul de acum cinci ani.

Surse: Principalul suspect în atacul terorist de la Paris și-a asumat fapta

 

Principalul suspect în atacul cu armă albă comis vineri la Paris, în apropierea fostului sediu al săptămânalului satiric Charlie Hebdo, ''şi-a asumat fapta'' în arest, au declarat sâmbătă surse apropiate anchetei, transmite AFP.

Suspectul, un tânăr în vârstă de 18 ani născut în Pakistan, ''îşi asumă fapta pe care o plasează în contextul republicării caricaturilor (cu profetul Mohamed de către Charlie Hebdo, n.red.), ceea ce el nu a suportat'', a adăugat una dintre surse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO