Cine e Jake Angeli, susținătorul QAnon care a luat cu asalt Capitoliul cu o căciulă de blană cu coarne

Ultima actualizare: 07-01-2021 15:52

Printre susținătorii președintelui Donald Trump care au luat cu asalt miercuri clădirea Congresului american se numără Jake Angeli, un militant QAnon care a devenit un simbol datorită înfățișării sale controversate.

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Patru persoane au decedat în timpul violenţelor care au avut loc miercuri în zona Capitoliului, a anunţat şeful Poliţiei Districtului Columbia, Robert Contee.

Cine e Jake Angeli, protestatarul QAnon cu căciulă de blană cu coarne

 

Jake Angeli a devenit faimos după ce a purtat la mai multe manifestații QAnon din Arizona o căciulă de blană cu coarne și pictat pe față, conform azcentral.com.

Reprezentantul QAnon a fost susprins miercuri în mijlocul protestatarilor care au luat cu asalt Capitoliul din Washington, în timp ce Congresul certifica victoria lui Joe Biden la alegerile din noiembrie.

La un moment dat, Angeli a fost văzut chiar pe podiumul Senatului SUA, unde a pozat pentru cei prezenți cu o suliță de care atârna un steag american.

În ultimii doi ani, Jake Angeli a participat la numeroase manifestații în Arizona, în cadrul cărora a militat pentru numeroase teorii ale conspirației, cele mai multe legate de credințele QAnon.

Într-un interviu acordat în 2020 publicației The Arizona Republic, Angeli a spus că poartă căciula de blană, își pictează fața și se plimbă fără cămașă pentru a atrage atenția. Doar așa, a spus el, poate să le vorbească apoi oamenilor despre convingerile sale.

Mișcarea QAnon consideră că un agent guvernamental cu o autorizație de securitate de nivel Q a oferit indicii criptice despre diverse investigații de la Washington. Una dintre aceste investigații ar fi despre politicieni care fac trafic de copii.

În februarie 2020, Angeli a participat la un miting electoral pentru Donald Trump, organizat în Pheonix.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO