Cine ar putea fi contracandidatul lui Trump la președinția Statelor Unite în 2020


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 07 Noiembrie 2018 11:43
Categorie: Stiri externe
Casa Alba

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden este noul preferat al votanţilor democraţi ca viitor candidat al Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale din 2020, relatează Agerpres.

Tot Joe Biden a primit și cele mai multe procente într-o competiţie ipotetică cu Trump, pe care, într-un vot popular, l-ar învinge cu 51%-39%.

Foto: Fostul vicepreședinte al SUA, Joe Biden, în timpul unui discurs susținut în statul Missouri (31 octombrie)

Potrivit Agerpres, rezultatele au apărut într-un sondaj Reuters/Ipsos, marţi, chiar în ziua alegerilor de la mijloc de mandat.

Biden a primit sprijinul a 29% dintre respondenţi, fiind urmat, cu 22%, de senatorul Bernie Sanders, un independent care a pierdut nominalizarea Partidului Democrat în 2016.

Restul preferinţelor au fost împărţite între senatorii Cory Booker din New Jersey, Elizabeth Warren din Massachusetts şi Kamala Harris din California.

Toţi democraţii au obţinut scoruri bune într-un ipotetic vot popular împotriva preşedintelui republican Donald Trump. Acelaşi sondaj arată că Sanders, Booker şi Harris l-ar învinge şi ei pe Trump dacă alegerile ar avea loc în acest moment.

Donald Trump a obţinut cel mai bun scor împotriva lui Booker, în faţa căruia a pierdut cu doar patru puncte procentuale în ipoteticul vot popular.

Foto: Președintele Donald Trump în timpul unui miting organizat în statul Indiana (5 noiembrie)

În 2016, democrata Hillary Clinton a câştigat votul popular, cu o diferenţă de aproape trei milioane de voturi, dar a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Donald Trump, care a obţinut mai multe voturi în Colegiul Electoral.

Sondajele de opinie realizate în acest stadiu timpuriu tind să fie în mare parte dominate de politicienii cei mai cunoscuţi la nivel naţional.

Câteva sondaje întreprinse după alegerile de la mijloc de mandat în 2014 l-au indicat favorit pe Jeb Bush, care a pierdut în cele din urmă în cursa pentru nominalizarea din partea republicanilor. Puţine sondaje realizate atunci l-au inclus pe Donald Trump.

Foto: Bernie Sanders în timpul unui discurs susținut în Las Vegas (25 octombrie)

În ce-i priveşte pe votanţii republicani, 65% au declarat că l-ar nominaliza din nou pe Trump să le reprezinte partidul. Alţi 11% l-ar prefera pe vicepreşedintele Mike Pence, iar 12% nu ştiu cine ar trebui să fie candidatul Partidului Republican.

Sondajul a fost realizat online marţi, pe baza răspunsurilor a 38.196 de persoane care au votat în 37 de state, şi este în curs de actualizare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO