Chinezii au reusit sa faca un avion sa zboare cu ulei uzat. Din gunoiul restaurantului, in rezervorul unui Boeing


Ultimul update: Joi 26 Martie 2015 06:54
Data publicarii: Luni 23 Martie 2015 11:37
Categorie: Stiri externe
avion chinez Hainan Airlines

Ce au in comun cartofii prajiti si avioanele de linie? Ambele folosesc ulei de prajit, cel putin potrivit chinezilor

Compania Hainan Airlines sustine ca a gasit o solutie pentru doua din cele mai mari probleme ale Chinei: consumul de combustibili fosili si poluarea produsa de uleiul de gatit uzat. Linia aeriana a reusit sa alimenteze un zbor Shanghai-Beijing cu un amestec de kerosen si ulei folosit inainte la prajit in restuarante. Avionul Boeing 737 a zburat fara probleme cu 156 de pasageri la bord iar pilot a fost insusi vicepresedintele Hainan Airlines.

Insolitul combustibil a fost produs de o rafinarie de stat si este considerat de autoritatile chineze extrem de important, deoarece utilizarea sa ar reduce semnificativ poluarea, una dintre cele mai grave probleme care afecteaza China in acest moment. In plus, guvernul de la Beijing s-a confruntat cu mai multe scandaluri din cauza uleiului de prajit reciclat, pe care intreprinzatorii locali il aduna si il revand ca si cum ar fi nou. Nu e insa o premiera internationala: in 2008, Virgin Atlantic a alimentat un zbor Londra-Amsterdam cu ulei de palmier si cocos.

Sursa: Telegraph

O companie din Slovacia a inventat masina-avion. Cum arata AeroMobilul si cine il poate conduce
Un compus din uleiul de masline ucide celulele canceroase, fara sa le afecteze pe cele sanatoase
INFOGRAFIC. Povestea corporatistului care a renuntat la job pentru a da o lectie. Ce poti face cu uleiul folosit in bucatarie
VIDEO PROTVPLUS.RO