”China a invadat Taiwanul. Navele au explodat”. Gafă în direct a unei televiziuni taiwaneze

Ultima actualizare: 20-04-2022 11:59
Chinese Television Systems
Bloomberg/Chinese Television Systems/Youtube

Un post TV de știri din Taiwan și-a cerut scuze după ce a anunțat în mod eronat că China a invadat țara, declanșând un val de reacții online.

 

Potrivit Bloomberg, este vorba despre Chinese Television Systems, cu sediul în Taipei, o rețea de televiziune deținută parțial de guvernul taiwanez, care a difuzat miercuri un anunț scris în partea de jos a ecranului, la ora locală 7 dimineața, spunând că China a atacat mai multe zone din orașul Noul Taipei.

”Orașul Nou Taipei a fost lovit de o rachetă ghidată de comuniștii chinezi. Navele din portul Taipei au explodat, distrugând unități”, se arăta în mesaj. ”Se raportează că stația Banqiao a fost incendiată de explozibili plasați de forțele speciale.”

Apoi, postul TV și-a emis scuze în direct, câteva ore mai târziu. Ei au spus că sistemul pentru editarea mesajelor pentru emisia TV fusese pregătit pentru o situație de prevenire a dezastrelor, dar fost difuzat miercuri din cauza unei erori de producție.

Ministerul Apărării Naționale a cerut guvernelor municipale din Taiwan să includă scenariul invaziei chineze într-un mesaj video, ca parte a unui exercițiu anual, a declarat Huang De-ching, comisarul Departamentului de Pompieri al orașului New Taipei.

”Este pentru exercițiul de mobilizare a apărării naționale și prevenirea dezastrelor. Departamentul Apărării ne-a cerut să includem scenariul unui atac din China. Avem acest scenariu la începutul videoclipului.” - a spus el.

Cu o mare parte din atenția lumii concentrată asupra invaziei Ucrainei de către Rusia, unii analiști se tem că China ar putea încerca să preia controlul Taiwanului prin forță, dacă mijloacele pașnice eșuează.

Deși nu există niciun semn că o invazie este iminentă, în special într-un an politic sensibil pentru președintele chinez Xi Jinping, Beijingul și-a crescut constant presiunea militară, diplomatică și economică asupra Taiwanului în ultimii ani.

Anul trecut, Armata Populară de Eliberare a Chinei și-a dublat numărul de zboruri cu peste 1.000 către zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului. China a criticat în mod regulat Taiwanul pentru legăturile sale cu SUA.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO