Cel putin 31 morti si 70 de raniti intr-o serie de explozii produse la o piata de artificii din Mexic. FOTO si VIDEO

21-12-2016 00:55


O serie de explozii de proportii s-au produs in orasul mexican Tultepec, situat la nord de Ciudad de Mexico, intr-o piata unde se comercializau artificii.

UPDATE 7:00 Cel putin 31 de persoane au murit in urma unei serii de explozii produse marti in orasul mexican Tultepec, situat la nord de Ciudad de Mexico, intr-o piata unde se comercializau artificii, transmit agentiile internationale de presa.

France Presse preia declaratia facuta de guvernatorul regional, Eruviel Avila. "'Au murit pe loc 26 de persoane, iar altii au decedat la spital, ceea ce ridica bilantul la 31 de morti", a spus Avila. Numarul ranitilor a ajuns la 70 de persoane. Presedintele tarii, Enrique Pena Nieto, le-a transmis condoleante familiilor victimelor.  

UPDATE: CNN anunta, citand surse locale, un bilant de cel putin 22 de morti.

Autoritatule au estimat ca 60 de persoane au fost ranite in urma exploziilor, darpresa mexicana il citeaza pe primarul localitatii, Armando Portuguez Fuentes, care indica un bilant de cel putin 12 morti si zeci de raniti.

Incidentul s-a produs in jurul orei locale 14:50. Martorii spun ca la scurt timp de la producerea primelor explozii, deasupra zonei se ridicau coloane groase de fum.

Echipele de interventie au venit in numar mare la fata locului, incercând sa salveze victimele si sa stinga incendiul. Aproape toate cele 300 de standuri din piata San Pablito au fost distruse.

Orasul Tultepec este faimos in Mexic tocmai pentru industria pirotehnica. Aici are loc in fiecare an un festival national dedicat artificiilor.

CNN a publicat o inregistrare cu exploziile, realizata de martori.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO