Cel mai radioactiv om din istorie a rămas în viață 83 de zile după contaminare. „Plângea cu sânge” și i se „topea pielea”
Cu mai bine de 20 de ani în urmă, o reacție chimică inexplicabilă a avut loc la o centrală nucleară din Japonia, făcându-l pe unul dintre muncitori să trăiască 83 de zile în agonie.
Bărbatul a fost ținut în viață de medici, în timp ce „plângea cu sânge” și i se „topea pielea”.
Hisashi Ouchi îl ajuta pe un coleg să toarne litri de uraniu într-o cuvă metalică uriașă de la Centrala Nucleară Tokaimura în 1999. Cu toate acestea, din cauza unei greșeli de calcul, lichidul a atins „punctul critic” și a eliberat radiații neutronice periculoase și raze gamma în atmosferă, scrie LAD Bible.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Niciunul dintre bărbații implicați nu fusese instruit să ducă până la capăt o astfel de sarcină, despre care s-a descoperit ulterior că implica 16 kg de uraniu, când limita legală era de doar 2,4 kg.
Potrivit rapoartelor, din cauza faptului că muncitorii transferau manual soluția, nu aveau cum să măsoare cât de mult mai aveau de adăugat.
Ouchi, în vârstă de treizeci și cinci de ani, a fost cel mai expus la radiații. Imediat după contactul cu radiațiile a suferit arsuri, amețeli și a început să vomite incontrolabil, scrie LAD Bible.
Acesta avea să fie începutul coșmarului său, care a durat 83 de zile.
S-a descoperit că Ouchi a absorbit 17 Sieverts (sv) de radiații, cel mai înalt nivel suferit de orice om în viață și mai mult de două ori cantitatea care ar putea să omoare o persoană.
Muncitorii de la Cernobîl au fost expuși la doar 0,25 sv.
Ouchi a fost dus de urgență la Spitalul Universității din Tokyo în urma incidentului, iar zona din jurul fabricii a fost închisă. Medicii au descoperit că Ouchi nu mai avea celule albe în sânge și avea nevoie de grefe de piele extinse și transfuzii multiple de sânge. De asemenea, expunerea l-a făcut să „plângă cu sânge”.
În ciuda eforturilor medicilor de a-l menține în viață, la o săptămână după tratamentul său, Ouchi i-a rugat să se oprească din a-l trata.
„Nu mai suport! Nu sunt cobai!”, le-a spus bărbatul.
La aproape două luni de la incident, în a 59-a zi de la internarea sa în spital, inima lui Ouchi a cedat de trei ori.
Cu toate acestea, la cererea familiei sale, medicii au reușit să-l resusciteze.
Pe 21 decembrie, corpul lui Ouchi a cedat în cele din urmă și a murit ca urmare a unei disfuncții multiple ale organelor.