Cea mai veche grădină zoologică din lume, în pericol de dispariție. Apelul emoționant al unei legende
Grădina Zoologică din Londra, una dintre cele mai vechi din lume, riscă să dispară. Este semnalul de alarmă tras de specialiști britanici. Ei spun că s-a ajuns în această situație periculoasă în urma închiderii parcului din cauza pandemiei.
Pentru a sensibiliza opinia publică, un cunoscut realizator de televiziune a lansat un apel public.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
Vocea lui Sir David Attenborough: ”Societatea Zoologică din Londra a adus o contribuție remarcabilă la conservarea și înțelegerea de către noi a naturii sălbatice în ultimii 200 de ani. Astăzi, activitatea Societății Zoologice din Londra este vitală pentru progresul viziunii unei lumi în care natura sălbatică prosperă. Cele două grădini zoologice ale sale, Londra și Whipsnade, sunt locuință pentru peste 20.000 de animale. Multe dintre acestea sunt în pericol de dispariție în sălbăticie”.
Cu un număr atât de mare de animale care trebuie întreținute, Societatea Zoologică din Londra își propune să strângă din donații cel puțin 12 milioane de lire sterline.
Banii ar fi de ajuns pentru a acoperi cheltuielile cu hrana și îngrijirea sălbăticiunilor pentru un an.
Veniturile au scăzut dramatic din cauza pandemiei
Vocea lui Sir David Attenborough: ”Acum, Societatea Zoologică se confruntă cu cea mai dură provocare de până acum, sau mai direct spus, această instituție națională se află, la rândul său, în pericol de dispariție. Pandemia de coronavirus a obligat Grădinile Zoologice din Londra și Whipsnade să își închidă porțile pentru prima dată de la cel de al Doilea Război Mondial, tăind un venit vital. Fără ajutorul vostru, am putea asista la închiderea celei mai vechi grădini zoologice științifice din lume”.
Veniturile Societății Zoologice au scăzut dramatic după ce parcurile de profil și-au închis porțile în martie.
Abia luna trecută a fost posibilă redeschiderea lor, însă situația nu s-a îmbunătățit peste noapte.
De exemplu, în tot acest timp în care a avut lacătul pe ușă, grădina zoologică din Londra ar fi pierdut 4,8 milioane de lire sterline, bani care ar fi provenit din vânzarea biletelor de intrare, dar și alte trei milioane de lire - cât ar fi încasat pentru suvenirurile, băuturile răcoritoare și gustările vândute în parc.