Cum arată trei pui de bufniță, salvați după furtunile care au lovit România
Trei pui de bufniță din specia Ciuf de Pădure au fost salvați de membrii unei asociații de vânătoare și pescuit din Galați.
Au doar două-trei săptămâni de viață și sunt acum în grija veterinarului de la grădina zoologică din oraș.
Păsările au fost găsite într-o pădure de pe malul Prutului. În urma furtunii de ieri, copacul în care aveau cuibul s-a rupt, iar cei trei pui au ajuns într-un luminiș. Cantonierul din zonă i-a recuperat. Cel mai probabil, ar fi fost devorați de câini ori de animale sălbatice.
Adrian Alexandru, AJVPS Galați: "Din cauza vântului puternic s-a rupt un copac și dânsul i-a găsit exact lângă acel copac rupt, riscând foarte mult să-i mănânce căinii care sunt în zonă. Ne-am deplasat acolo, i-am ridicat de la dânsul de acasă pentru că începuse ploaia foarte tare și a trebuit să iasă din zona râului Prut, și i-am dus la zoo pentru a-i salva practic de o pieire iminentă."
Puii de bufnita au ajuns la grădina zoo din Galați. Au devenit rapid favorițîi angajaților.
Ambianță: "- La ce vârstă ar putea deveni independenți? / -Cam la 30-35 de zile după ce au fost eclozati, cam la o lună de zile deja coboară pe sol, încearcă să se hrănească, dar încă sunt asistați de părinți. Cam la o lună jumate pot deveni independenți."
Mădălin Şerban, biolog: "E o specie protejată, sunt foarte mici. Va trebui să avem grijă de ei, să-i hrănim până când vor învața singuri să se hrănească, să zboare. Dacă vom avea noroc și ne vor iubi, îi vom păstra la zoo. Dacă nu, intenția noastră primară este să-i eliberăm în mediul natural."
Ciuful de pădure este o specie protejată prin lege. Se zice că ar aduce bunăstare și înțelepciune. Vânătoarea sau capturarea bufniței sunt interzise, iar cei prinși trebuie să achite o despăgubire în valoare de 1.500 de euro pentru fiecare exemplar.