Un pui de ghepard, cel mai îndrăgit membru al Grădinii Zoo din San Diego. Cu ce a surprins lumea

Ultima actualizare: 20-06-2020 10:29

Un pui de ghepard a devenit cel mai îndrăgit membru al Grădinii Zoologice din San Diego, una dintre cele mai mari din Statele Unite.

Pentru că mama lui nu-l poate hrăni, puiul a fost luat în grijă de angajaţii grădinii zoologice, care îi dau să mănânce cu biberonul şi se joacă ore întregi cu el.

Nu e de mirare că puiul de ghepard a devenit curios, curajos şi jucăuş mai ceva ca o pisică.

Puiul de ghepard s-a născut pe 29 aprilie la grădina zoologică din San Diego, una dintre cele mai mari din lume.

Nu a avut alți frați, iar mama lui, Mary Jane, este la prima naștere. Reprezentanții grădinii zoologice spun că femelele de ghepard care nasc un singur pui nu pot să-l hrănească, așa că a fost luat sub oblăduirea îngrijitorilor, care îl hrănesc cu biberonul și îl îngrijesc în așa fel încât să nu simtă absența mamei.

Eileen Neff, îngrijitor: E ceva special să avem un pui de ghepard aici. Nu alăptăm chiar așa de mulți de la un an la altul și cele mai multe feline sunt mame bune și grijulii cu puii lor. Așa că acesta e un caz unic, special, pe care-l îngrijim în centrul nostru.”

Puiul, o femelă, cântărește acum puțin peste 2 kilograme și se joacă toată ziua într-una din încăperile centrului de îngrijire de la Grădina Zoologică.

Eileen Neff, îngrijitor: „Acest pui e foarte încrezător și foarte jucăuș, așa cum sunt toți puii de ghepard. Cu atâta siguranță de sine, e peste tot încă de la prima oră a dimineții. Îi place să sară și să se urce pe obiecte și nu se ferește de toate lucrurile noi care i se întâmplă. Iubește să se joace cu toate jucăriile pe care le primește.”

Puiul - care încă nu a fost botezat - va rămâne în cadrul centrului de îngrijire a animalelor pentru încă trei luni, apoi va fi mutat la grădina zoologică din San Diego, unde se vă alătura altor gheparzi. În sălbăticie mai sunt aproximativ 7.000 de exemplare, față de 100.000 câte existau în urmă cu 100 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO