Un cerb plin de sânge i-a îngrozit pe vizitatorii grădinii zoologice din Galați. Ce s-a întâmplat
Imagini dure, la grădina zoologică de la Galați. Un cerb a fost văzut de vizitatori cu răni și sânge în zona capului, iar fotografiile au ajuns rapid pe rețelele sociale.
Administratorii s-au temut că animalul ar fi fost atacat de câinii fără stăpân, care reușesc, în ultima vreme, să pătrundă tot mai des în grădina zoologică.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
Analizele au arătat, însă, că rănile au fost provocate de lupta cu un alt cerb.
Vizitatorii au văzut cerbul cu un corn rupt, care sângera în zona capului și i-au anunțat pe îngrijitori.
Administratorii grădinii zoologice și-au dat seama că între animale a avut loc o luptă.
Mădălin Șerban, directorul Complexul Muzeal Galați: ”Într-o grădină zoologică este ceva aproape natural. Și încercăm să lăsăm comportamentul natural al animalelor să se manifeste. Din nefericire, câteodată se întâmplă cu vizitatori. Cei doi cerbi sunt doi frați de circa doi ani”.
Săptămână trecută, îngrijitorii i-au mutat pe cei doi cerbi tineri dintr-un adăpost de 1.000 de metri pătrați într-unul de zece ori mai mare, tocmai pentru a avea spațiu suficient.
Animalele din pădure pătrund frecvent în grădina zoologică pentru hrană
Inițial, angajații de la zoo au crezut că animalul rănit ar fi fost atacat de un câine.
Mădălin Șerban, directorul Complexul Muzeal Galați: ”Singura sursă de hrană pe care o simt animalele din pădure este grădina zoologică. S-a întâmplat ieri să facă o breșă, să sape printr-un gard și să pătrundă câțiva câini”.
Administratorii grădinii zoologice spun că animalele sălbatice din pădurea alăturată s-au înmulțit necontrolat, ceea ce afectează fauna.
Adrian Alexandru, director AJVPS Galați: ”Acolo trebuie făcută o combatere la răpitoare. În special câinii hoinari, pisicile hoinare, câinii sălbăticiți, mai bine spus, șacali și vulpe”.
Cerbul rănit este în afara oricărui pericol.