Avertismentul lui Sir David Attenborough: ”Prăbușirea civilizației e la orizont”

×
Codul embed a fost copiat

Avertismente tot mai sumbre sugerează că sfârşitul lumii, aşa cum o ştim noi, este mult mai aproape decât ne imaginăm.

La Summitul pentru Climă, care are loc în Polonia, Sir David Attenborough, cercetător şi realizator de emisiuni, a declarat că schimbările climatice ar putea duce la prăbuşirea civilizaţiei noastre şi la distrugerea, în bună parte, a naturii.

Sir David Attenborough, cercetător: „În acest moment, ne confruntăm cu un dezastru provocat de om, la scară globală, cea mai mare ameninţare din ultimele milenii, schimbarea climatică. Dacă nu acţionăm, prăbuşirea civilizaţiei noastre şi distrugerea, în bună parte a naturii, sunt la orizont. Lideri ai lumii, trebuie să asiguraţi continuarea civilizaţiei noastre şi a lumii naturale, de care depinde viaţa noastră.”

Cunoscutul cercetător şi realizator de emisiuni britanic a vorbit la deschiderea unui summit crucial pentru climă, care are loc în aceste zile, la Katowice, în Polonia. Şi reconoaste ca mesajul său a fost ţintit, mai ales, către preşedintele american,=.

Sir David Attenborough, cercetător:Vă rugăm, alăturaţi-vă restului lumii..."

Citește și
G20
Summit G20, la Buenos Aires. Subiectele delicate de pe agenda întâlnirii
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Şi Secretarul General al ONU a avut un mesaj la fel îngrijorător. Şi asta după ce, săptămâna trecută, o agenţie a Naţiunilor Unite a publicat concluziile unui studiu care atestă faptul că omenirea se îndepărtează tot mai mult de atingerea tintelor de poluare. Emisiile de carbon din atmosferă au crescut în 2017, pentru prima oară, după trei ani de pauză. Iar efectele au fost vizibile în toate fenomenele extreme din acest an

Antonio Gutteres, secretar general ONU: „Nu facem suficient şi nu ne miscăm destul de repede ca să prevenim schimbări catastrofale ale climei. Avem nevoie de o transformare radicală a economiei energiei, la nivel global şi a felului în care exploatăm resursele agricole şi pădurile."

Printre invitaţii de marcă se numără şi Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al Californiei, care a vorbit despre dezastrul provocat de recentele incendii de vegetaţie în statul sau. Şi s-a referit la unul dintre cele mai cunoscute personaje din cariera de actor.

Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al Californiei: „Mi-aş dori să fiu Terminator, în viaţa reală, ca să pot călători înapoi în timp şi să opresc toţi aceşti combustibili fosili, atunci când au fost descoperiţi. Imaginaţi-vă că cel mai mare rău este reprezentat de combustibilii fosili: cărbune, petrol, gaze naturale, aceste substanţe groaznice, care omoară oameni.”

La conferinţa din Polonia, participanţii vor încerca să găsească modalităţi cât mai concrete de a implementa şi finanţa Acordul pentru clima de la Paris, semnat în 2015.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Summit-ul celor mai puternici oameni ai lumii. Cum s-au salutat Putin şi prinţul Mohammed bin Salman
Summit-ul celor mai puternici oameni ai lumii. Cum s-au salutat Putin şi prinţul Mohammed bin Salman

Vineri seară a început în Buenos Aires a 13-a ediţie, a summitului G20, un forum alcătuit din 19 țări și din Uniunea Europeană, ce reprezintă 85 % din producția economică globală, două treimi din populația lumii, și 75% din comerțul internațional.

Summit G20, la Buenos Aires. Subiectele delicate de pe agenda întâlnirii
Summit G20, la Buenos Aires. Subiectele delicate de pe agenda întâlnirii

Liderii G20 se întâlnesc vineri şi sâmbătă la Buenos Aires, pentru un summit cu o agendă spinoasă. Comerţul, încălzirea globală, migraţia, sunt tot atâtea subiecte care îi opun pe mai marii planetei.

Raport american îngrijorător. Ce se întâmplă cu vremea, din cauza schimbărilor climatice
Raport american îngrijorător. Ce se întâmplă cu vremea, din cauza schimbărilor climatice

Încălzirea globală necontrolată va avea efecte devastatoare asupra sănătăţii şi calităţii vieţii americanilor şi va costa economia ţării sute de miliarde de dolari.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.