Ce se ascunde in spatele atacului Phenianului de marti?

Ultima actualizare: 07-05-2012 04:58

In opinia expertilor, actiunea Phenianului a fost menita sa agraveze tensiunile din Peninsula si sa unifice populatia in jurul regimului comunist, in procesul de succesiune a puterii de la liderul nord coreean la fiul sau cel mic.
 

De altfel, Phenianul continua sa sustina ca sud-coreeni au tras primii.

Unii analisti interpreteaza incidentul de marti drept o cale pentru liderul comunist de a consolida pozitia fiului sau, Kim Jong Un, si de a-i pregati mai bine succesiunea.

Pe de alta parte, potrivit unei analize formulate de Stratfor Global Intelligence, atacul survine pe fondul zvonurilor legate de nemultumirile din randul castei militare a Phenianului. Astfel, actiunea ar putea reflecta comunicarea defectuoasa in structura de comanda si control a corpului militar sau chiar nemultumiri intre liderii care conduc republica.

Cele doua Corei se numara printre cele mai militarizate tari din lume. Seulul conteaza pe o jumatate de milion de soldati si trei milioane de rezervisti, in timp ce statul comunist are o armata de peste un milion de oameni si aproape opt milioane de rezervisti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO