Catastrofa aviatica din Ucraina. Expertii parasesc o parte a zonei in care s-a prabusit zborul MH17 din cauza luptelor

Ultima actualizare: 05-08-2014 07:17
avion Malaysia Airlines

Expertii internationali de la locul prabusirii zborului MH17 in estul Ucrainei au fost nevoiti sa paraseasca sambata o parte a zonei in care cautau fragmente de fuselaj din cauza tirurilor de artilerie, a anuntat OSCE, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Inspectorii au auzit tiruri de artilerie la o distanta de aproximativ doi kilometri si apropiindu-se. "Erau suficient de aproape pentru a decide sa plece, impactul tirurilor de artilerie era foarte zgomotos si pamantul se cutremura", a explicat presei Alexander Hug, seful adjunct al misiunii OSCE in Ucraina.

Hug a asigurat ca accesul in zona a fost acceptat de separatisti, care o controleaza si a apreciat ca este prea devreme "in acest stadiu" pentru a stabili daca este o incalcare a armistitiului asupra carora au convenit fortele ucrainene si rebelii in apropierea locului catastrofei.

"Zgomotul luptelor era prea aproape si colegii au luat decizia de a se retrage (...) riscul era prea ridicat", a adaugat el.

In partea in care se concentreaza cautarile de resturi omenesti, sunetul exploziilor in departare este aproape permanent, a constatat un jurnalist aflat la fata locului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO