Cât a plătit una dintre victimele din "camionul morţii" pentru a ajunge din România în UK

Ultima actualizare: 28-10-2019 09:30

Cel puțin două dintre cele 39 de victime găsite moarte într-un container lângă Londra ar fi avut legături cu România.

Unul dintre tineri ar fi lucrat ilegal aici înainte să plece spre Germania și de acolo către Marea Britanie. Al doilea ar fi venit în țara noastră, apoi și-a continuat drumul spre Vest.

Poliția britanică nu dă prea multe detalii, însă, potrivit presei, este tot mai clar că migranții proveneau în special din Vietnam și China.

Nguyen Dinh Tu este unul dintre cei suspectați că ar fi murit în container. Soția lui, citată de presa britanică, spune că tânărul ar fi lucrat o perioadă ilegal în România, după care a plecat în Germania. În urmă cu câteva luni, i-ar fi cerut 11.000 de dolari ca să ajungă în Marea Britanie. Vineri, la două zile după ce containerul a fost descoperit, tatăl lui ar fi primit un telefon de la traficanți.

Nguyen Dình Gia, tatăl victimei: "Am primit un telefon de la cineva care mi-a spus că fiul meu a ajuns în Anglia cu acel grup, că a fost un accident și că toată lumea a murit."

Un alt caz este cel al lui Vo Ngoc Nam, un tânăr vietnamez de 28 de ani care a lăsat acasă doi copii. Familia lui spune că venise în România și plănuia să plece spre Marea Britanie. A sunat-o pe soţia lui marţi şi i-a spus că e într-un camion spre Regatul Unit. De atunci familia n-a mai primit nicio veste de la el.

Vo Ngoc Chuyen, frate: "Bănuim că și el era în containerul în care au murit oamenii. Nu știm ce se întâmplă, dar credem că ăsta e adevărul."

Nguyen Van Sau, vecin: "Am văzut pe paginile de Facebook ale unor cunoștințe cu cetățenie britanică, au văzut camionul și sunt convins că toate victimele sunt vietnameze, deși foloseau pașapoarte chineze."

Până acum, poliția britanică s-a ferit să vorbească despre identitatea celor 39 de victime. Oficialii -bănuiesc - doar că ar fi vorba despre cetățeni chinezi și vietnamezi.

Scott Mclean, corespondent CNN: "Pentru poliție, problema e că acești oameni aveau prea puține acte de identificare la ei, unii deloc. Așa că (anchetatorii, n.r.) trebuie să-i identifice după semne, cicatrici sau tatuajele pe care le-ar fi putut avea."

Autoritățile britanice au cerut ajutorul comunităților asiatice din Regat pentru a-i identifica, însă mulți dintre cei care ar putea da indicii au intrat în țară ilegal și nu vor să iasă în față.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO