Casa Alba refuza sa negocieze cu Al-Qaida pentru cetateanul american rapit in Pakistan

Ultima actualizare: 28-10-2012 12:41
Jay Carney

Casa Alba a declarat luni ca nu va negocia cu Al-Qaida pentru eliberarea ostaticului american Warren Weinstein, rapit in Pakistan. Acesta l-a rugat pe presedintele Barack Obama sa accepte cererile rapitorilor sai intr-o inregistrare video.

Solicitand "eliberarea imediata" a lui Weinstein, purtatorul de cuvant al lui Obama, Jay Carney, a declarat in cadrul conferintei sale de presa ca "nu putem negocia si nu vom negocia cu Al-Qaida".

Warren Weinstein, un american in varsta de cel putin 70 de ani ce lucra in scop umanitar, a fost rapit la 13 august in Pakistan, de la domiciliul sau din Lahore (est).

Cand a fost rapit, Weinstein se afla in Pakistan de cinci ani, angajat al unei societati private care aplica proiecte de dezvoltare pentru diversi clienti internationali, printre care si agentia guvernamentala americana de ajutor pentru dezvoltare (USAID).

Rapirea a fost revendicata in decembrie de liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri. In schimbul eliberarii lui Warren Weinstein, Ayman al-Zawahiri cere Casei Albe oprirea atacurilor aeriene in Afganistan, Pakistan, Somalia si Yemen si eliberarea prizonierilor, printre care apropiati ai lui Osama Ben Laden.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO