VIDEO. Americanul rapit de Al-Qaida se roaga de Obama sa traiasca: "Viata mea e in mainile dvs."

Ultima actualizare: 11-09-2012 15:43
Warren Weinstein

Organizatia terorista Al-Qaida a dat publicitatii duminica o inregistrare video in care ostaticul american Warren Weinstein spune ca va fi ucis daca presedintele Barack Obama nu va fi de acord cu cererile teroristilor.

"Viata mea este in mainile dumneavastra, domnule presedinte. Daca acceptati cererile, voi trai. Daca nu le acceptati, voi muri." - spune Warren. El a fost rapit in august 2011 in Lahore, Pakistan, dupa ce un barbat inarmat a reusit sa pacaleasca garzile si a intrat in locuinta sa.

Warren Weinstein are 70 de ani si este director al regiunii Pakistan pentru o firma din Virginia, J.E. Austin Associates, care se ocupa de afacerile pakistaneze si guvernamentale. Intr-un mesaj video care a fost transmis in decembrie 2011, liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, a avertizat ca Weinstein va fi eliberat daca SUA vor opri atacurile aeriene din Afganistan, Pakistan, Somalia si Yemen.

De asemenea, el a cerut eliberarea tuturor suspectilor talibani si Al-Qaida din toata lumea.

Organizatia SITE Intelligence Group, care monitorizeaza toate mesajele militante islamice, spune ca divizia media Al-Qaida, Al-Sahab, a publicat acest mesaj cu americanul duminica, pe un forum al jihadistilor. "Este importanta ca dvs. sa acceptati aceste cereri, sa actionati repede si sa nu le intarziati. Nu veti obtine nimic daca le veti intarzia, va fi si mai dificil pentru mine." a mai spus Weinstein, citat de Huffington Post.

De asemenea, el a facut apel la intelegerea lui Obama, din punctul de vedere al unui tata. Warren Weinstein a spus ca daca Obama va raspunde cererilor militantilor, "atunci voi trai si voi putea sa ma alatur familiei, sa ma bucur alaturi de copiii mei, cele doua fete, asa cum si dvs. va bucurati de cele doua fete."

Dupa ce a fost rapit, compania lui Weinstein a anuntat ca acesta este intr-o conditie medicala foarte slaba si ca are nevoie de multe medicamente - multe dintre ele pentru inima. In videoul de duminica el si-a asigurat sotia, Elaine, ca este bine si ca isi primeste toate medicamentele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO