Candidatul Partidului Socialist la presedintie, Manuel Valls, atacat cu faina la Strasbourg. Reactia sa dupa incident. VIDEO


Ultimul update: Duminica 25 Decembrie 2016 09:19
Data publicarii: Joi 22 Decembrie 2016 20:11
Categorie: Stiri externe
Manuel Valls

Fostul premier francez, in prezent candidatul Partidului Socialist la presedintie, Manuel Valls, a fost joi protagonistul unui incident la Strasbourg, unde un opozant a aruncat in el cu faina in timp ce trecea printr-o piata de Craciun.

“Te-ai albit putin”, i-a spus apoi in gluma primarul socialist al Strasbourg-ului, Roland Ries. Sotia lui Valls, Anne Gravoin, se afla alaturi de el si l-a ajutat sa-si stearga urmele de faina.

Autorul acestui act, un barbat in varsta de circa 30 de ani, a fost imobilizat imediat de politie. El a reusit sa se infiltreze in spatele fostului premier si i-a rasturnat in cap o punga cu faina in fata cafenelei unde urma sa se desfasoare respectiva reuniune.

El si-a motivat gestul prin dorinta de a protesta astfel pentru faptul ca, in perioada cat a fost premier, Valls a invocat de sase ori un controversat articol din Constitutia franceza, articolul 49.3, ce permite guvernului sa adopte acte normative fara o dezbatere parlamentara, dar pe care candidatul socialist a promis ca-l va suprima daca ajunge presedinte.

Dupa ce si-a sters urmele de faina, Valls si-a continuat neperturbat programul si chiar a minimalizat incidentul printr-o postare pe Twitter: “Cateva grame de faina, dar kilograme de zambete”.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO