Bordelurile din Germania rămân închise. Drama prostituatelor care nu mai au cum să-și câștige existența: „Nu mai am nimic”

Ultima actualizare: 28-05-2020 10:09

În Germania s-au deschis cinematografe, săli de fitness, studiouri de tatuaje, dar bordelurile, care sunt legale în Germania, încă nu.

Asociaţia pentru Servicii Erotice a prezentat aşa-numitele "concepte pentru igienă specială", care să permită, în condiţii de siguranţă sanitară, reluarea celei mai vechi meserii din lume.

Femeie: „Am rămas fără nimic, chiar nimic. Fără bani, fără apartament, fără slujbă. Ajungi pe strădă și nu știi ce să mai faci. Trebuie să-ți plătești chiria, să cumperi ceva de mâncare.”

Multe femei au devenit prostituate, pentru că n-au avut alte mijloace să-și câștige existența, dar în vremea pandemiei de coronavirus nu mai au nici asta. Cel puțin Anna și Maria au primit ceva ajutoare sociale, hrană și haine, de la o organizație caritabilă.

Julia Wege, consilier „Amalie": „Nu au avut posibilitatea să pună ceva deoparte, să se pregătească pentru o astfel de situație. Dintr-o dată, nu au mai putut să-și practice meseria. Situația lor e foarte grea."

Dar cum să practici o meserie care presupune contact fizic, când trebuie să te supui restricțiilor de distanțare socială? Se poate, susțin patronii de cluburi cu reprezentații erotice.

Peter Müller, manager V.I.P. club: „Dacă folosești dezinfectanți, ce poate să fie în neregulă cu dansul la bară? Saloanele de frumusețe s-au redeschis, cabinetele stomatologice s-au redeschis."

Totuși, dentiștii și pacienții lor păstrează un pic mai multă distanță. Aceeași distanță trebuie păstrată între clienți și prestatorii de servicii, susține Asociația pentru Servicii Erotice în conceptul de igienă sanitară, pe care tocmai l-a publicat.

Astfel, masca ar trebui să fie obligatorie, nu ar fi permisă participarea a mai mult de două persoane, iar camera ar trebui să fie aerisită și igienizată după plecarea fiecărui client, care, la rândul său, ar fi obligat să-și lase datele de contact la recepție.

Femeie: „Desigur, nu mai putem oferi servicii complete, dar am putea oferi unele servicii cu menținerea distanțării sociale."

Problema este cine și cum controlează respectarea regulilor. Poate și de aceea, niciun stat federal nu se grăbește să fie primul care redeschide bordelurile.

Peter Tschentscher, primar Hamburg: „Nu putem permite contactul fizic până nu primim undă verde de la autoritățile sanitare, pentru că ați văzut ce efecte au avut petrecerile din stațiunea Ischgl. De acolo a pornit o răspândire explozivă a virusului."

Așa că industria sexului, chiar și adaptată noilor realități, trebuie să mai aștepte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO