Black Lives Matter. Un activist american cere înlăturarea oricărei reprezentări a lui ”Iisus alb”. ”Dați-l jos!”

Ultima actualizare: 23-06-2020 12:21
Black Lives Matter. Un activist american cere înlăturarea oricărei reprezentări a lui ”Iisus alb”. ”Dați-l jos!”
Twitter/ Shaun King

Scriitorul şi activistul Shaun King este de părere că trebuie eliminată din spaţiul public orice reprezentare a lui „Iisus alb”.

 

Înverşunat activist al Black Lives Matter, Shaun King în vârstă de 40 de ani a făcut comentariile într-un mesaj publicat luni pe Twitter, după ce în ultimele săptămâni mai multe simboluri, precum statuile lui Christophor Columb şi George Washington, au fost demontate sau vandalizate de protestatari.

„Toate picturile şi vitraliile cu Iisus alb şi mama lui europeană şi prietenii lor albi ar trebui, de asemenea, înlăturate. Reprezintă o formă grosolană de supremaţie albă. Create ca unelte de asuprire. Propagandă rasistă. Toate ar trebui date jos”, a scris el.

Jeffery Shaun King este un scriitor american, activist pentru drepturile civile și co-fondator al PAC pentru Justiția Reală.

King folosește media socială pentru a promova cauzele justiției sociale, inclusiv mișcarea Black Lives Matter, fiind cunoscut pentru declarațiile sale controversate.

Afirmațiile sale recente vin pe fondul manifestațiilor din SUA și restul lumii împotriva rasismului, după ce afro-americanul George Floyd a fost omorât prin sufocare de către un polițist. 

Între timp, statui ale unor personaje istorice au fost doborâte în toată lumea, iar filme clasice precum ”Pe aripile vântului” au fost retrase pe motiv că reprezintă rasismul.

 

Statuile lui Iisus, ”o formă de supremație albă”

 

King a revenit ca răspuns la comentariile primite la postarea sa: „Da, cred că statuile ale europeanului alb pe care ei îl consideră Iisus ar trebui date jos. Sunt o formă de supremaţie albă. Întotdeauna au fost. În Biblie, când familia lui Iisus a vrut să se ascundă şi să se piardă în mulţime, unde credeţi că s-a dus? Egipt! Nu în Danemarca. Daţi-le jos”.

Recent, King a mai făcut o afirmaţie controversată. Pe 5 iunie el declarat că democraţii sunt cei care conduc oraşele americane în care poliţia acţionează cel mai brutal, potrivit washingtontimes.com, şi că votul pe care îl cer ar trebui acordat „în mod particular”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO