Bataie intre extremistii de dreapta si solicitantii de azil, in estul Germania. Politia a intervenit sa opreasca violentele


Ultimul update: Duminica 18 Septembrie 2016 05:45
Data publicarii: Joi 15 Septembrie 2016 12:56
Categorie: Stiri externe
incident imigranti - Agerpres

Politia germana a intervenit intr-o disputa violenta produsa in noaptea de miercuri spre joi intre extremisti de dreapta si solicitanti de azil, in orasul Bautzen, din estul tarii.

Acesta este un nou incident survenit pe fondul amplificarii nemultumirilor fata de politica in materie de migratie a cancelarului Angela Merkel, transmite DPA, citat de Agerpres.

In altercatie au fost implicati in jur de 80 de localnici - barbati si femei - si 20 de solicitanti de azil, intr-o piata din centrul orasului, a declarat Thomas Knaup, purtator de cuvant al politiei.

Localnicii au fost auziti strigand ca orasul le apartine si intonand sloganul 'Wir sind das Volk' ('Noi suntem poporul'), folosit pentru prima data de demonstranti anticomunisti inainte de caderea Zidului Berlinului, dar utilizat recent in timpul protestelor antiimigratie.

Conform purtatorului de cuvant al politiei, unii solicitanti de azil au aruncat sticle si alte obiecte asupra fortelor de ordine, care au raspuns cu bastoane si au ridicat o bariera pentru a separa cele doua grupuri.

Cotidianul local Saechsische Zeitung a relatat ca altercatia a continuat pe tot parcursul noptii in alte locuri din oras, politia fiind obligata sa inconjoare un centru pentru refugiati pentru a preveni extinderea violentelor.

Un rezident marocan in varsta de 18 ani al centrului a avut nevoie de tratament spitalicesc pentru taieturi la fata, a mai indicat politia, precizand ca ambulanta sosita la fata locului a fost atacata cu pietre de extremisti si ca a fost nevoie de o a doua pentru transportul ranitului.

Orasul Bautzen a devenit in ultimele luni scena mai multor proteste ale extremistilor de dreapta impotriva sosirii refugiatilor, aminteste DPA.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO