Bashar al-Assad: Acuzaţiile privind atacurile chimice sunt parte a "propagandei" contra Siriei

27-03-2015 18:23


Bashar al-Assad

Acuzatiile Occidentului privind utilizarea de catre armata siriana a armelor chimice impotriva opozitiei sunt "propaganda malitioasa", afirma presedintele Siriei, Bashar al-Assad, scrie Mediafax.

"Acuzatiile privind folosirea butoaielor cu explozibil si a armelor cu clor sunt parte a propagandei malitioase impotriva Siriei", a declaral al-Assad, sugerând ca atacurile au fost comise de insurgenti.

"Clorul nu este utilizat pentru armament. Acest lucru este foarte cunoscut. Armamentul clasic este mult mai important decât clorul", a subliniat liderul de la Damasc.

"Eu sunt deschis dialogului cu Statele Unite, dar trebuie sa se bazeze pe respect reciproc", a insistat Bashar al-Assad.

Siria se confrunta, incepând din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 200.000 de morti.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO