Avionul Malaysia Airlines s-ar putea afla intr-o zona controlata de talibani, care urmeaza sa-l foloseasca mai tarziu

Dată publicare: 17-03-2014 12:45
Dată actualizare: 20-03-2014 00:28


grafica avion disparut

Avionul Malaysia Airlines, disparut pe 8 martie, ar putea fi acum intr-o baza controlata de talibani, aflata in zona de frontiera a Afganistanului sau Pakistan.

Aceasta este una din ipotezele vehiculate, dupa ce autoritatile au spus ca ultimul mesaj din cabina de comanda a fost transmis dupa ce sistemul de comunicatie a fost inchis, potrivit The Independent.

Potrivit surselor The Independent, autoritatile din Malaysia au inceput demersurile diplomatice pentru a obtine permisiunea de a investiga teoria potrivit careia avionul a aterizat in una din taberele talibane din Afganistan si Pakistan.

Cautarile, extinse acum in 11 state, au oferit prea putine indicii despre locul in care ar putea fi avionul disparut acum 10 zile, dupa plecarea din Kuala Lumpur spre Beijing.

Expertii cred ca avionul a fost deturnat sau sabotat, iar teoria cea mai plauzibila ar fi ca acum este retinut de talibani, care intentioneaza sa-l foloseasca mai tarziu.

Potrivit The Mirror, avionul care a decolat din Malayzia ar putea fi acum in Afganistan, Pakistan, Kazakhstan, Uzbekistan sau Tajikistan.

Grafica: The Mirror

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO