Un angajat al ONU a murit de EBOLA in Germania. Barack Obama cere dublarea eforturilor pentru stoparea epidemiei
Conform BBC News, un angajat al Natiunilor Unite a murit marti din cauza epidemiei de EBOLA, intr-un spital din Germania.
Stirea este in curs de actualizare!
Citeste in acest material:
=> Un angajat al Organizatiei Natiunilor Unite a decedat marti, 14 octombrie 2014 in Germania din cauza epidemiei de Ebola
=> Cine este asistenta care a luat Ebola in timp ce trata un liberian
=> Un avion care venea din Dubai, pus in carantina pe aeroportul din Boston, dupa ce cativa pacienti au prezentat simptome de gripa
=> Barack Obama si Ban Ki-moon, apel la dublarea eforturilor pentru a face fata epidemiei de Ebola
=> Hollande si Obama vor "o mobilizare sporita" a comunitatii internationale impotriva Ebola
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Un angajat al Organizatiei Natiunilor Unite a decedat marti, 14 octombrie 2014 in Germania din cauza epidemiei de Ebola
Potrivit Deutsche Welle, pacientul fusese "activ" in Liberia si se afla sub tratament in clinica St Georg din Leipzig. El ar fi ajuns in Germania joi, 9 octombrie 2014, medicii afirmand ca starea sa era "foarte critica, dar stabilia", la acea vreme. In prezent, un alt pacient bolnav de EBOLA se afla in Germania, fiind tratat intr-o clinica din Frankfurt. La 4 octombrie, primul bolnav, un expert senegalez al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a putut parasi spitalul din Hamburg dupa ce s-a vindecat.
Clinia St Georg din Leipzig a anuntat intr-un comunicat de presa ca "nu exista pericol de raspandire a epidemiei, ca urmare a tratamentului asupra pacientului decedat". "In pofida ingrijirilor medicale intensive şi eforturilor personalului medical, colaboratorul ONU in varsta de 56 de ani a murit din cauza bolii infectioase". Informatii suplimentare vor fi furnizate in cursul zilei.
Potrivit datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, numarul estimat al celor care au murit din cauza epidemiei cu EBOLA a ajuns la 4.033. In Liberia, cea mai lovita tara din Africa de Vest, au murit 2.316 oameni. Numarul victimelor din Sierra Leone si Guinea este aproximativ la fel, respectiv de 1000, conform OMS.
Cine este asistenta care a luat Ebola in timp ce trata un liberian
Sunt tinute sub observatie peste 40 de cadre medicale care au intrat in contact cu liberianul bolnav. O asistenta de 26 de ani a luat boala in timp ce l-a tratat. Intre timp, un avion care venea din Dubai a fost pus in carantina pe un aeroprot din Boston, dupa ce mai multi pasageri au prezentat simptome de febra.Jurnalistii americani au aflat ca asistenta bolnava de Ebola se numeste Nina Pham si are 26 de ani. Tanara i-a acordat ingrijiri liberianului, care a murit din cauza bolii, saptamana trecuta. Asistenta a purtat echipament de protectie, asa ca autoritatile incearca sa afle cum a luat virusul Ebola, pentru a preveni alte imbolnaviri pe viitor.
=> "Trebuie sa regandim masurile pentru controlul raspandirii maladiei Ebola. Ne temem ca vor aparea si alte cazuri de imbolnavire in zilele care vor urma", a spus Tom Friedan, directorul Centrului de Control al Bolilor. De asemenea, Frieden a prezentat scuze pentru ca, se pare, a acuzat-o pe femeia contaminata cu Ebola cand a evocat o bresa in protocolul de protectie, afirmand ca s-a simtit "foarte prost" cand a aflat ca infirmiera a contractat virusul. Este tinuta sub observatie o singura persoana care a intrat in contact cu Nina si alte cateva zeci de cadre medicale care l-au tratat pe liberianul bolnav.
Un avion care venea din Dubai, pus in carantina pe aeroportul din Boston
nuntul directorului Tom Friedan si alte alerte, adesea false, acutizeaza temerile americanilor. Luni seara, un avion care venea din Dubai a fost pus in carantina pe aeroportul din Boston, dupa ce cativa pacienti prezentau simptome de gripa, pana la un punct, asemanatoare cu cele de Ebola. Medici de urgenta, in echipament de protectie, au urcat la bord pentru a le acorda ingrijiri. Niciunul dintre pasageri nu calatorise recent in Africa de vest.
Citeste si: EBOLA IN EUROPA. Experti americani: Epidemia poate deveni urmatoarea SIDA in lipsa unor masuri urgente
=> "Cred ca lucrurile incep sa degenereze. Este de inteles ca oamenii sa fie speriati, dar Ebola nu reprezinta o amenintare la adresa marelui public", explica doctorul Amesh Adalja.
=> "In cariera mea de 35 de ani nu m-am mai intalnit cu o provocare de o asemenea talie", a declarat David Nabarro, coordonator ONU pe probleme de Ebola.
Situatia este total diferita in Africa, unde Ebola se raspandeste fara opreliste. O veste buna vine insa din Canada, unde o companie farmaceutica a anuntat ca va incepe curand testele pe om pentru un vaccin anti-Ebola.
Barack Obama si Ban Ki-moon fac apel la dublarea eforturilor pentru a face fata epidemiei de Ebola
In tot acest timp, presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au indemnat luni, 13 octombrie 2014 comunitatea internationala sa isi dubleze eforturile pentru a face fata epidemiei de Ebola, care face ravagii in trei tari din Africa de Vest, relateaza AFP, potrivit Mediafax. In cursul unei conversatii telefonice cu Ban Ki-moon, Barack Obama a insistat asupra necesitatii ca toate statele membre sa raspunda la apelul ONU si sa furnizeze "personal, echipament si material (...) pentru stoparea bolii la sursa", a anuntat Casa Alba.=> "Cei doi lideri au cazut de acord asupra faptului ca, in fata amenintarii ridicate de Ebola, comunitatea internationala ar trebui sa arate mai multa hotarare si angajament pentru a raspunde in mod decisiv" acestei crize, continua comunicatul Executivului american.
Hollande si Obama vor "o mobilizare sporita" a comunitatii internationale impotriva Ebola
In paralel, Barack Obama si omologul sau francez Francois Hollande au subliniat, si in aceasta formula, necesitatea infiintarii cat mai curand posibil a unor centre de tratament in tarile africane afectate. "Toate tarile au un rol de jucat", au subliniat cei doi presedinti de stat. Astfel, presedintele Frantei, Francois Hollande, si cel al Statelor Unite, Barack Obama, s-au exprimat luni pentru "o mobilizare sporita a comunitatii internationale si a Uniunii Europene, in stransa coordonare cu Natiunile Unite, OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) si tarile afectate" in lupta impotriva epidemiei de Ebola, potrivit unui comunicat al Presedintiei franceze, citat de AFP, potrivit Mediafax.
Pe de alta parte, Hollande a confirmat ca "Franta analizeaza posibilitatea instituirii unor controale pentru zboruri provenind din zona afectata de virusul" Ebola. El a mai afirmat ca Parisul "va raspunde favorabil solicitarii Guineei privind infiintarea unor noi centre de tratament impotriva Ebola, pe langa cel in curs de constructie la Macenta, in Guineea forestiera".
Ministrul francez al Sanatatii, Marisol Touraine, a declarat in cursul dupa-amiezii de luni, 13 octombrie 2014 ca Guvernul francez analizeaza "posibilitatea instituirii unor controale pentru zborurile provenind de la Conakry". In plus, ea a anuntat trimiterea de noi resurse umane si mijloace materiale in Africa de Vest.
Ebola a provocat moartea a peste 4.000 de persoane de la inceputul anului din aproximativ 7.400 de cazuri inregistrate in sapte tari, in principal in Liberia, in Sierra Leone si in Guineea.
Sursa: BBC NEWS, Deutsche Welle, Mediafax, Pro TV
Etichete: avion, ebola, carantina, america, autoritati, alerta, asistenta,
Dată publicare:
14-10-2014 10:12