Noi imagini dramatice ale atacului de la Muzeul Bardo. Seful teroristilor ar fi fost ARESTAT de autoritatile tunisiene

Ultima actualizare: 28-03-2015 07:10

Au aparut noi imagini dramatice din timpul atacului terorist de saptamana trecuta, de la muzeul Bardo, din capitala Tunisiei.

UPDATE 13:30 Agentie turca de stiri Anadolu Agency a anuntat, citand oficiali tunisieni, ca liderul celulei teroriste care a pus la cale atacul de la Muzeul Bardo a fost arestat

Doi italieni, sot si sotie, erau intr-un tur cu ghid al muzeului, in momentul cand au inceput sa rasune focuri de arma. Camera lor video a continuat sa filmeze si cand cei doi fugeau ingroziti catre iesire. Pana la sfarsitul atacului, 20 de turisti au cazut sub gloantele teroristilor.

Turistii admirau splendidele mozaicuri romane si ascultau ce le spune ghidul, cand vizita la muzeul din capitala Tunisiei a luat o intorsatura dramatica.

"Au tras? au tras?", sunt cuvintele Ritei catre sotul sau, Marcello. Oamenii nu inteleg ce se intampla, se uita contrariati in jur. Dar, dupa cateva focuri izolate, izbucnesc rapaieli de pistoale mitraliera. Italienii fug, cuprinsi de spaima. Se aud apeluri inutile la calm.

In timp ce camera video continua sa filmeze, viuzitatorii se precipita pe scari, spre iesire.

Maria Rita Gelotti, supravietuitor al atacului de la muzeu: "Am tipat si ne-am tinut in brate. Sotul meu si cu mine credeam ca vom muri pentru ca atunci cand coboram scarile auzeam focuri de Kalasnikov in spate si in incaperile de deasupra. Apoi am vazut un tip cu pantalonii manjiti de sange. Nu stiam cati morti sunt".

Marcello Salvatori, supravietuitor al atacului de la muzeu: "Dupa ce s-au auzit din nou focuri de arma mi-am dat seama ca ar putea fi un atac. La un moment dat, felul in care rasunau gloantele si se auzea ecoul m-a dus cu gandul ca ar putea fi o bomba"

Anuntata initial pentru ieri, redeschiderea muzeului a fost amanata, pana la o data neprecizata.

Totusi, a fost mentinuta o ceremonie oficiala in memoria celor 20 de turisti straini si a politistului tunisian ucisi in atentatul revendicat de gruparea terorista Statul Islamic. Cei doi autori ai atacului de saptamana trecuta au fost ucisi in schimburile de focuri cu politia. Un al treilea suspect a fugit si este cautat in continuare.

Atacul a scos in evidenta grave deficiente in modul in care e asigurata securitatea la muzeul Bardo si la Parlament, care se gasesc in aceeasi incinta. Primul ministru tunisian a destituit mai multi responsabili, inclusiv pe seful politiei capitalei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO