O eroare a Forțelor Aeriene a permis ca atacatorul din Texas să-și cumpere arme

Dată publicare: 07-11-2017 09:08
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


La o zi după ce un bărbat înarmat a masacrat mai mulți enoriași, în timp ce se aflau la o slujbă într-o biserică baptistă din Texas, Forțele Aeriene au admis faptul că ar fi putut să-l oprească să-și procure armele cu care a curmat 26 de vieți.

 Conform legii federale, atacatorul Devin P. Kelley a fost condamnat pentru agresiune domestică îndreptată împotriva soției și a fiului său vitreg. Atacatorul a fost acuzat că i-a crăpat craniul copilului. Din punct de vedere legal, bărbatului i-ar fi fost interzis să-și procure arme letale, scrie NYTimes.com.

„Air Force a lansat o revizuire asupra modului în care serviciul a gestionat cazierele judiciare ale lui Devin P. Kelley în urma condamnării sale de violență domestică, din anul 2012”, se arată în comunicatul lansat de către Forțele Aeriene.

Generalul  David Goldfein, șeful personalului Forțelor Aeriene, a ordonat Inspectorului General  să "efectueze o revizuire completă asupra cazului Kelley".

Forțele Aeriene au mai spus că vor analiza dacă bărbatul a avut și alte condamnări, care nu au fost verificate.

Noi detalii despre atac au apărut și luni, conturându-se un motiv pentru faptele atactorului  de duminică. Oficiali ai forțelor de ordine au spus că bărbatul s-a certat cu soacra lui înainte de atac, iar ea ar fi fost motivul pentru care a recurs la un asemenea gest extrem.

Soacra sa era una dintre membrele comunității bisericii baptiste, care a devenit ținta furiei lui Kelley

„Soacra suspectului venea la această biserică”, a declarat Freeman Martin, un purtător de cuvânt al Departamentul de Siguranță Publică din Texas."Știm că el i-a trimis mesaje de amenințare", a adăugat oficialul.

"Nu a fost motivat rasial. Nu era vorba de convingeri religioase. A fost o situație domestică în formă continuată ", a adăugat domnul Martin. Soția lui Kelley și părinții ei nu se aflau în aceea duminică la slujbă,  au spus autoritățile.

Autorul atacului din Texas a curmat 26 de vieți, printre victime numărându-se o copilă de doi ani, o femeie însărcinată și fiica pastorului, în vârstă de 14 ani.

Ofițerii au descoperit că au găsit la locul faptei un adevărat carnagiu, unde mamele au fost găsite în timp ce încercau să-și potejeze copiii cu propiile trupuri. Sheriff Joe Tackitt Jr. sau Județul Wilson a spus că deputații au găsit "sânge peste tot" în interiorul bisericii. "Oriunde ați merge în biserică, a existat moartea", a spus el.

Atac armat în Texas

Despre Kelly se crede că a fost îmbrăcat complet în negru și purta o vestă antiglonț. Era dimineața zilei de 11:30 (ora Statelor Unite) atunci când bărbatul a deschis focurile asupra zeci de credincioși care luau parte duminică la o slujbă dintr-o biserică baptistă din Sutherland Springs, un orășel cu doar 400 de locuitori, din Texas.

Martorii susțin că atacatorul și-a lăsat camioneta cu motorul pornit și cu portiera de deschisă, după care a deschis focul asupra enoriașilor. Imediat după atac,  a demarat, iar pe urmele lui ar fi pornit doi bărbați, dintre care unul dintre ei a tras în direcția lui Kelly.

După ce a gonit pe autostradă, mașina atacatorului „s-a oprit în sanț”, iar atunci când s-au apropiat au constatat că acesta „nu mai mișca”.


VIDEO PROTVPLUS.RO