Arabii vor sa fure timpul! Iata cel mai mare ceas din lume, la Mecca

Ultima actualizare: 15-10-2012 21:50
Ceasul de la Mecca

Uitati de ciocnirea civilizatiilor pentru ca avem o problema mult mai serioasa si mai reala. Batalia care se da chiar in zilele noastre intre Est si Vest este cea pentru Timp!

Nu este nicio filosofie sau vreo metafora la mijloc. Este vorba despre cel mai mare ceas din lume, care se construieste in acest moment in capitala religioasa a Islamului, la Mecca.

Scopul acestei grandioase constructii este acela de a muta masurarea timpului dupa GMT (Greenwich Mean Time) la masurarea dupa Mecca (meridianul se va numi MMT?), orasul sfant aflat in Arabia Saudita.

Ceasul a inceput deja sa functioneze in cea de-a doua zi a Ramadanului.

Ceasul in sine este asemanator cu celebrul Big Ben, din Londra. Diferenta ar fi una de marime. Acesta are patru cadrane si fiecare masoara nu mai putin de 46 de metri in diametru, adica dublu fata de cel englez.

Va fi iluminat de doua milioade de leduri, care se inverzesc si clipesc atunci este momentul pentru credinciosi sa-si faca rugaciunea. In plus, pe cadranele ceasului se va putea citi inscriptia "In numele lui Allah".

Cladirea nu este doar un simplu turn cu ceas, ci un adevarat "zgarie-nor" format din sapte corpuri in care pelerinii musulmani pot gasi un mall gigant, un hotel cu 2000 de camere, si spatiu suficient pentru 30.000 de credinciosi care sa se roage in acelasi timp. Ba chiar are si doua heliporturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO