Americanii se așteaptă la o epidemie de coronavirus în SUA. Măsurile luate de autorități


Ultimul update: Miercuri 26 Februarie 2020 08:33
Data publicarii: Miercuri 26 Februarie 2020 08:24
Categorie: Stiri externe
Coronavirus SUA

Autorităţile sanitare americane au declarat marţi că se aşteaptă la o apariţie a epidemiei provocate de noul coronavirus şi în Statele Unite, relatează AFP.

Oficialii americani au cerut şcolilor, întreprinderilor şi administraţiilor locale să aibă în vedere măsuri de precauţie cum ar fi anularea evenimentelor publice.

''În cele din urmă, ne aşteptăm să vedem o răspândire (a epidemiei) în această ţară'', a declarat Nancy Messonnier, responsabilă din cadrul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

"Întrebarea nu mai este cu adevărat dacă se va întâmpla, ci mai degrabă când se va întâmpla şi cât de mulţi oameni din această ţară se vor îmbolnăvi grav", a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Aceste declaraţii publice, mai alarmante decât cele anterioare survin în timp ce se intensifică teama de o ''pandemie''. Cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în mai multe ţări, în afară de China, în special în Iran, Italia, Japonia, Singapore, Coreea de Sud şi Thailanda.

Epidemia de Covid-19 a contaminat deja peste 80.000 de oameni în întreaga lume, dintre care aproape 2.600 au murit, în mare parte în China, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO