Amanda, noua vedetă din SUA, a obținut 2 milioane de urmăritori pe Instagram într-o singură zi

Ultima actualizare: 23-01-2021 16:05
Amanda Gorman
Agerpres

Miercuri, după ce Amanda Gorman a recitat o poezie impresionantă despre o țară în tranziție, la inaugurarea lui Joe Biden, americanii au ridicat-o în slăvi pe rețelele de socializare.

Potrivit Buzzfeed, Amanda a câștigat peste 2 milioane de urmăritori pe contul său de Instagram într-o singură zi.

Poezia ei nu numai că a fost foarte bună, dar a sensibilizat și ”conștiința unei țări aflate în doliu și în deterioare”, scriu cei de la Buzz.

Cumva am rezistat și am văzut o națiune care nu este ruptă, ci pur și simplu nefinalizată / Noi, succesorii unei țări și în niște vremuri în care o fată neagră și slabă, descendentă din sclavi și crescută de o mamă singură, poate visa să devină președinte / Chiar în timp ce recită pentru cineva.” - au fost câteva dintre versurile ei.

Gorman, care este cea mai tânără persoană (22 de ani) care a recitat o poezie la o inaugurare prezidențială, a citit versurile cu aplomb și încredere. Imediat, pe Twitter și pe Instagram, oamenii au reacționat: erau uimiți.

Apoi au căutat-o ​​pe Google și s-au abonat pe conturile ei de Twitter și Instagram. Astfel, o apariție de doar cinci minute - e adevărat, pe una dintre cele mai mari scene din SUA - a captivat oamenii. Culmea, pentru poezie, o formă de artă care nu atrage prea mult atenția generală!

Chiar și Gorman a fost șocată de asta. În ”stories”-urile sale de pe Instagram a spus că are probleme cu accesarea contului său din cauza fluxului mare de abonați și a atenției pe care o primea.

 

”Nu este o joacă. Aceasta nu este o glumă. Tocmai am ridicat ochii și m-am trezit cu un milion de adepți ”, a spus ea.

Vedetă și pe Amazon, cu cartea sa de poezii

 

Amanda a ajuns și în fruntea listei a celor mai bine vândute cărţi de pe Amazon, informează Reuters, potrivit Agerpres.

La câteva ore după interpretarea electrizantă de la ceremonia de învestitură a preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris, cele două cărţi semnate de tânăra poetă - niciuna dintre ele nefiind lansată încă - au ajuns în fruntea celor mai bine vândute cărţi pe gigantul online Amazon.

Am căzut pe spate. Cărţile mele sunt #1 & #2 pe Amazon după o singură zi”, a scris Gorman, care locuieşte în Los Angeles, pe Twitter.

 

Volumul de poezii de debut al lui Gorman, ”The Hill We Climb”, a ajuns pe prima poziţie în topurile de vânzări ale gigantului online, urmat de următoarea ei carte, ”Change Sings: A Children's Anthem”. Deşi popularitatea poeziei este în creştere, rămâne un domeniu de nişă, iar acest succes apărut peste noapte a luat-o într-adevăr prin surprindere pe Gorman.

Vă mulţumesc din suflet tuturor pentru că m-aţi încurajat atât pe mine, cât şi cuvintele mele. Aşa cum a scris Yeats: ”Căci doar cuvintele sunt preţioase cu adevărat: Cântaţi atunci.”

Gorman, cea mai tânără poetă din istoria Statelor Unite care participă la ceremonia de învestitură a unui preşedinte american, a prezentat, în interpretarea de miercuri, o viziune optimistă asupra unei ţări profund divizate.

A fi american e mai mult decât o mândrie pe care o moştenim. Este trecutul în care păşim şi felul în care îl reparăm”, a recitat Gorman pe treptele Capitoliului, la două săptămâni după ce clădirea a fost luată cu asalt de un grup de protestatari şi după un an de proteste globale pentru dreptate rasială.

”Nu vom merge înapoi la ce a fost. Trecem la ceea ce va fi, o ţară rănită, dar întreagă. Binevoitoare, dar îndrăzneaţă. Neînfricată şi liberă”.

Interpretarea a fost încununată de succes, poeta primind laude din toată ţara şi din întreg spectrul politic, de la Lincoln Project susţinut de republicani, la fostul preşedinte Barack Obama.

Nu-i aşa că poemul Amandei Gorman a fost pur şi simplu uimitor? A promis că va candida la preşedinţie în 2036, iar eu una abia aştept”, a scris pe Twitter fosta candidată la prezidenţiale Hillary Clinton.

Absolventă a Universităţii Harvard, Gorman a mărturisit că a avut un defect de vorbire în copilărie. În 2017 a fost desemnată National Youth Poet Laureate. Gorman s-a alăturat acum unei liste de prestigioşi poeţi care au participat la ceremonia de învestitură, printre care Robert Frost şi Maya Angelou.

Interacţiunile pe conturile sale de pe reţelele de socializare au crescut brusc, numărul de urmăritori de pe Twitter sporind de la câteva zeci de mii la peste un milion. ”Niciodată n-am fost mai mândră să văd o altă femeie triumfând! Brava Brava, @TheAmandaGorman! Maya Angelou te aplaudă şi la fel şi eu”, a scris pe Twitter realizatoarea de televiziune Oprah Winfrey.

Ambele cărţi semnate de Gorman vor fi lansate în septembrie.

Pe cea de-a treia poziţie în lista celor mai bine vândute cărţi pe Amazon se află un alt volum ilustrat despre politică şi speranţă, ”Ambitious Girl”, scris de nepoata vicepreşedintei Kamala Harris, Meena Harris.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO