Seul: Coreea de Nord ar putea pregati un al patrulea test nuclear. E un act de provocare la vizita lui Barack Obama in zona

Ultima actualizare: 25-04-2014 07:10
coreea de nord

Coreea de Sud a detectat o intensificare a activitatii la un complex nuclear din Coreea de Nord, semn ca, potrivit Seulului, Phenianul ar putea pregati un al patrulea test nuclear, a anuntat marti Ministerul sud-coreean al Apararii, citat de AFP.

"Armata noastra a observat o intensificare a activitatii la complexul nuclear (nord-coreean) Punggye-ri", a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului, Kim Min-Seok.

"Consideram ca Phenianul ar putea pregati un test nuclear sau pretinde ca il pregateste", a adaugat acest purtator de cuvant, precizand ca Statul Major a creat o echipa speciala pentru cazul in care Phenianul va efectua un test nuclear subteran.

Presedintele american, Barack Obama este asteptat vineri, la Seul, pentru o vizita de 48 de ore, in cadrul turneului sau in Asia.

Presa apreciaza ca Phenianul ar putea comite un act de provocare in contextul acestei vizite.

Programul nuclear nord-coreean a atins un nou nivel care ii permite sa efectueze un test "atunci cand vrea" Phenianul, a afirmat purtatorul de cuvant citat.

Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare: in octombrie 2006, mai 2009 si februarie 2013, teste care sunt interzise de ONU si care duc de fiecare data la o inasprire a sanctiunilor internationale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO