350.000 de mașini Volkswagen, răscumpărate. Cum arată Cimitirele Dieselgate din deșert

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Volkswagen, Dieselgate,
BBC

Volkswagen a dus parcările la un alt nivel și nu le va goli prea curând scrie Reuters care publică imagini cu cimitirele de mașini ale gigantului în SUA.

Volkswagen a depozitat în jur de 350.000 de mașini diesel în aproape 37 de depozite din SUA. Volkswagen a plătit peste 7,4 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 350.000 de mașini diesel în SUA, relatează Reuters, citânt documente juridice.

Volkswagen are 37 de spații de depozitare în SUA care găzduiesc în prezent sute de mii de mașini, printre acestea se numără un fost stadion dezafectat din Detroit, o fostă fabrică de hârtie din Minnesota și un cimitir de mașini în deșert, în Victorville, California.

Cimitirul de mașini din deșertul din Victorville adăpostește mașini răscumparate de Volkswagen după scandalul Dieselgate.

”Aceste mașini sunt verificate constant, regulat, pentru a li se asigura calitatea și funcționalitatea pe termen lung, astfel încât să se poate întoarce pe piața americană” a declarat Jeannine Ginivan, purtătoare de cuvânt a Volkswagen.

În total, Volkswagen s-a angajat să cheltuie peste 25 de miliarde dolari în SUA pentru a răspunde solicitărilor proprietarilor de automobile, organismelor de reglementare din domeniul mediului, statelor americane şi dealerilor. De asemenea, VW s-a angajat să răscumpere aproximativ 500.000 de vehicule poluante până la finele lui 2019.

Documente publicate anterior arătau că până la finele anului trecut Volkswagen a răscumpărat 335.000 de vehicule diesel, a revândut 13.000 de vehicule şi a distrus aproximativ 28.000 de vehicule. La finele anului trecut Volkswagen avea depozitate aproximativ 294.000 de vehicule pe teritoriul SUA.

În luna septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante, scandal care a provocat demiterea directorului general.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO