Omagiul adus victimelor din Colectiv la 3 luni de la tragedia in care au murit 63 de tineri. In ce stare se afla Andrei Galut

30-01-2016 17:13


Se implinesc 3 luni negre de cand 63 de tineri, frumosi si cu vise mari, au plecat dintre noi. Au lasat in urma lor revolta, o durere sfasietoare si intrebari deocamdata fara niciun raspuns. Familiile si prietenii ii plang de atunci neincetat.

In amintirea victimelor de la Colectiv, s-au aprins sambata lumanari si s-au depus flori la altarul care este si acum in fata clubului. S-a tinut si o slujba religioasa, pentru odihna atator suflete nevinovate, dar si pentru intarirea zecilor de raniti care au avut norocul sa scape cu viata din foc.

Pentru prima data dupa ce a fost prins in infernul de la Colectiv, colegul nostru Cristian Matei, Mumu, cum ii spun prietenii, s-a intors la club. Cu mainile bandajate, a aprins o lumanare. Cu ochii inlacrimati, a cautat printre fotografiile victimelor chipurile prietenilor sai care nu mai sunt.

Mumu: "Este prima data si imi este foarte greu sa ma uit la aceste poze, la toti acesti tineri care am fost si eu alaturi de ei. Si am o colega si o prietena care a murit aici. Teo a fost cea care mi-a povestit foarte mult de aceasta trupa si m-a convins sa-i ajut si am fost cu ea inca de la inceput in tot ceea ce inseamna miscarea rock in Romania.

A fost un soc sa vad acest altar. Este foarte dureros, pentru ca nici acum... imi vine greu sa cred ca au murit 63 de oameni si atatia raniti intr-o noapte absolut banala. Te duci cu prietenii la un suc la un concert si te trezesti in spital sau in mormant. Oricine putea fi in locul meu."

Mumu a avut norocul sa supravietuiasca incendiului, dupa ce a fost tratat initial la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti, apoi intr-o clinica din Israel. La 3 luni de la tragedie, inca se lupta cu durerile si face intens recuperare.

Mumu: "Nu mi amintesc absolut nimic de atunci, dar acum am avut surpriza sa constat ca ma saluta medicii, ma intreaba ce fac, cum sunt. Unul imi zice ca i-am promis ca iesim la un suc, eu nu-mi amintesc. Vreau sa le multumesc medicilor romani, dar in acelasi timp sunt foarte furios. Nu numai eu am trait-o, dar si altii. Vorbesc de infectiile pe care le-am luat din spital.

Noaptea e foarte greu, am mancarimi, ma doare spatele, nu pot sa dorm, iau pastile. Dar nu la mine e problema, ci la parintii celor care au murit.. Ce se intampla cu ei?"

Parintii celor care au avut parte de o moarte atat de crunta sunt sfasiati de durere. La 3 luni de la tragedie, mama lui Adrian Popa inca nu se poate obisnui cu ideea ca si-a pierdut fiul.

Mama lui Adrian Popa: "Nu avem cuvinte sa va explicam durerea. Si ziua si noaptea il astept sa vina, tot timpul de la serviciu, il astept la geam. Sunt impietrita de durere si astept sa se faca dreptate."

Andrei Chiriac, unchiul lui Adrian Popa: "Nu am cuvinte, a fost un baiat exceptional, a avut toate conditiile sa invete, a avut tot ce ii trebuia in general."

Si mama lui Laurentiu Varlan a pierdut tot ce a iubit mai mult. Baiatul ei, chitarist in formatia ''Up to eleven'', venise pe 30 octombrie in clubul Colectiv cu ceilalti 3 colegi din trupa. Nu a mai reusit sa iasa cand s-a dezlantuit infernul.

Mama lui Laurentiu Varlan: "A venit sa se distreze si in vinerea aia a fost aici si nu s-a mai intors. Mai mult de atat nu pot sa va spun, suntem distrusi.''

Sambata, in fata Clubului s-a tinut o slujba de pomenire. S-au spus rugaciuni si s-au aprins lumanari pentru cei 63 de tineri care au pierit. 16 tineri raniti atunci sunt inca internati in spitalele din Romania sau din strainatate.

Andrei Galut este in stare buna

Sambata a sosit in Romania o  veste excelenta din Olanda. Andrei Galut este in stare buna, au anuntat rudele. El si-a pierdut insa iubita si colegii de formatie in incediu.

Rudele victimelor si persoanele ranite in Colectiv asteapta acum raspunsul la intrebarile "ce s-a intamplat?", "cine e vinovat?" si "cum vor plati vinovatii?".

In mai putin de 10 zile, va fi finalizata expertiza, care va explica cum a fost posibil sa se intample tragedia.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO