Patriarhul Daniel, la 1 an dupa moartea celor 64 de tineri in clubul Colectiv: "Reinnoim apelul nostru!"

Dată publicare: 27-10-2016 14:49
Dată actualizare: 30-10-2016 07:04


Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj familiilor celor care au murit in urma incendiului din clubul Colectiv - la 1 an de la producerea acestei tragedii.

Acest mesaj este dat in conditiile in care, tot in urma cu aproximativ 1 an, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane erau criticati de sute de romani, pentru ca niciun preot nu tinuse vreo slujba in locul in care atatia tineri arsesera de vii.

De asemenea, pe 3 noiembrie 2015, cu butoni cu Iisus la camasa si lant de aur la gat, Patriarhul ne-a explicat: "Nu invatati dumneavoastra Biserica ce rol are ea!"

Recent, Asociatia Colectiv GTG 3010 a anuntat ca pe 30 octombrie 2016 va avea loc o slujba religioasa in piateta din fata clubului Colectiv, oficiata de cativa preoti.

Iata care este acum mesajul Patriarhului Daniel, conform agentiei Basilica:

"La un an de la trecerea la cele vesnice a celor 64 de victime ale incendiului de la Clubul Colectiv din Bucuresti, in numele ierarhilor, clericilor si credinciosilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Romane, adresam un cuvant parintesc de consolare si comuniune in rugaciune familiilor si tuturor celor care ii plang pe cei dragi, decedati in incendiul din Clubul Colectiv.

Ne rugam Mantuitorului Iisus Hristos, Biruitorul mortii, sa odihneasca impreuna cu dreptii sufletele celor decedati in lumina si pacea imparatiei lui Dumnezeu.

Totodata, multumim tuturor celor ce imediat dupa tragicul eveniment din 30 octombrie 2015 au ajutat, cu rugaciunea si cu fapta, familiile indoliate si pe cei raniti (arsi). In mod deosebit, multumim eparhiilor care au ajutat financiar fiecare familie indoliata in etape diferite (Arhiepiscopia Bucurestilor, Arhiepiscopia Clujului si Arhiepiscopia Dunarii de Jos), preotilor de caritate din spitale, preotilor duhovnici care au consolat pe cei indoliati si au indrumat spiritual pe cei raniti, precum si tuturor credinciosilor mireni milostivi, medici, asistenti si donatori de sange, care au aratat compasiune cu cei indoliati si solidaritate cu cei raniti.

Rugaciunile de pomenire a celor decedati in incendiul de la Clubul Colectiv sunt binefacere spirituala pentru sufletele acestora, dar si consolare pentru familiile lor indoliate, deoarece iubirea izvorata din credinta si rugaciune este mai tare decat moartea (cf. Ioan 11, 25). Pe langa pomenirile anterioare, si acum, la implinirea unui an de la tragicul eveniment din 30 octombrie 2015, Biserica savarseste slujbe de pomenire a celor decedati atunci, sporind astfel, prin rugaciune si prin fapte de milostenie, comuniunea de iubire frateasca si solidaritate umana cu cei indoliati si cu cei suferinzi in urma tragicului eveniment.

Incredintati ca in momentele de grea incercare din viata comunitatii rugaciunea trebuie unita cu fapta milostiva, precum in momentele grele ale tragicului eveniment de atunci, tot asa si acum reinnoim apelul nostru pentru donare de sange spre salvarea vietii altor oameni grav bolnavi, participand mai intens la campania „Doneaza sange, salveaza o viata” initiata de Patriarhia Romana si aprobata de Sfantul Sinod al Bisericii noastre.

Cu parintesti sentimente de comuniune si binecuvantari pentru familiile indoliate si pentru cei aflati in suferinta ca urmare a incendiului de la Clubul Colectiv,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane."

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO