Asociatia Colectiv GTG 3010 inaugureaza un monument in memoria victimelor Colectiv. Reportaje speciale, la Stirile Pro TV

colectiv, slujba - agerpres

Asociatia Colectiv GTG 3010 anunta inaugurarea monumentului ridicat in amintirea celor 64 de tineri care au murit in tragedia produsa in urma cu un an.

Conform sursei citate, acest monument trebuie "sa reprezinte schimbarea, trecerea de la coruptia care i-a ucis, la un stat cu un sistem sigur".

Evenimentul are loc pe 30 octombrie, in jurul orei 12:00, in piateta din fata fostului club Colectiv.

"Inca de la inceputul anului ne-am dorit foarte mult ca acest monument sa existe si ne-am luptat cat am putut pentru realizarea sa. Nu vrem ca oamenii sa uite ce s-a intamplat pe 30 octombrie 2015, nu trebuie ca cei 64 de tineri care au plecat dintre noi sa fie uitati.

Acest monument era necesar pentru ca atata timp cat oamenii au in minte ce s-a intamplat atunci, vor avea grija, pe viitor, sa evite orice actiuni care sa duca la astfel de tragedii.”, a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociatiei Colectiv GTG 3010.

Citește și
Petre Magdin
Fostul realizator TV Petre Magdin va prezenta evenimentul organizat de Asociatia Colectiv in memoria celor 64 de victime

Monumentul este compus dintr-un soclu in forma de semisfera cu raza de un metru, realizat dintr-un bloc de piatra de Dobrogea, numita "Codru de Babadag", si o sculptura din bronz, cu inaltimea de 1,60 metri.

La baza acestuia vor fi gravate numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv.

Costurile monumentului se ridica la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4 si restul din donatii.

La un an de la tragedia din clubul Colectiv, echipa stirile Pro TV pregateste o serie de materiale speciale 

Pe 30 octombrie se implineste un an de la tragedia din clubul Colectiv, care a cutremurat intreaga tara. Echipa Stirilor Pro TV a pregatit, incepand de luni seara, o serie de reportaje speciale care pot fi urmarite in cadrul jurnalului de la ora 19:00.

Exista o durere care trece dincolo de cea fizica, sunt victime care au nevoie in continuare de ajutor si nu exista vinovati trasi la raspundere. Telespectatorii vor putea urmari marturii ale victimelor, dar si ale parintilor celor care si-au pierdut viata in cumplita tragedie din clubul bucurestean.

Alex Dima a facut echipa cu Alexandra Tanasescu pentru aceste materiale, iar duminica, 30 octombrie, va prezenta pe larg, la Romania, te iubesc!, intregul tablou al tragediei.

"Materialul va fi despre ce s-a intamplat in acea noapte si despre cate am inteles si cat de pregatiti suntem acum. De fapt cat de nepregatiti suntem. Exista furie, revolta, indignare, dar si indemnul ca nu trebuie sa-i uitam nici pe cei care au plecat dintre noi, nici pe cei care au ramas, pentru ca au nevoie de ajutor. Si nici pe politicienii care vor candida peste cateva zile.”, a declarat Alex Dima.

Telespectatorii vor afla care sunt repercusiunile tragediei, cum s-au schimbat vietile oamenilor dupa 30 octombrie, in ce situatie se afla cei care au nevoie de tratament, dar si ce au de zis autoritatile despre acest subiect.

Citește și...
UN AN DE LA COLECTIV. Pavlos si-a salvat prietenul, dar a ramas mutilat:
UN AN DE LA COLECTIV. Pavlos si-a salvat prietenul, dar a ramas mutilat: "Vreau o viata normala! Sper ca nu cer mult!"

1 an de la Colectiv. In aceasta saptamana se implineste un an de la "Colectiv", iar Romania are inca ranile deschise. Focul a furat atunci 64 de vieti si a mutilat pe vecie destine.

Fostul realizator TV Petre Magdin va prezenta evenimentul organizat de Asociatia Colectiv in memoria celor 64 de victime
Fostul realizator TV Petre Magdin va prezenta evenimentul organizat de Asociatia Colectiv in memoria celor 64 de victime

20 de nume mari din lumea rock-ului vor urca pe scena Berariei H, intre 28 si 30 octombrie 2016, in cadrul 3010 Festival.

La aproape 1 an de la tragedie, Goodbye to Gravity lanseaza un clip nou:
La aproape 1 an de la tragedie, Goodbye to Gravity lanseaza un clip nou: "In 30 octombrie, speranta s-a transformat in scrum"

Pe pagina de Facebook a trupei Goodbye to Gravity a fost postat primul mesaj dupa tragedia din Colectiv, in urma careia patru din membrii trupei si-au pierdit viata, iar cel de-al cincilea inca se recupereaza.

Recomandări
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii

Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii, a informat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Medvedev critică încercările Occidentului de a
Medvedev critică încercările Occidentului de a "preveni" al Treilea Război Mondial prin înarmarea Kievului

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, a reacționat vehement la afirmațiile surprinzătoare făcute de ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO
Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO

În timp ce Germania și SUA au anunțat că intenționează să trimită tancuri Leopard și Abrams către forțele lui Volodimir Zelenski, Rusia a dezvăluit o nouă armă terifiantă pe care o numește "robot ucigaș".