Tragedia din Colectiv. Raspunsul BOR la strigatul disperat si revoltat al romanilor aflati in doliu: "Unde sunt preotii?"

02-11-2015 19:43


Indurerati de soarta tragica a celor morti in incendiul de la clubul "Colectiv", sute de oameni se intreaba unde au fost preotii in acele clipe grele?

Si de ce nu tine nimeni o slujba gratis in locul in care atatia tineri au murit arsi de vii?

Pe internet, revolta ia proportii in fiecare zi. Preotii raspund ca s-au rugat in biserica, pentru cei aflati in suferinta si pentru linistea celor care nu mai sunt printre noi.

Sute de oameni vin in fiecare zi in fata clubului Colectiv. Aprind o lumanare, isi fac semnul crucii si se roaga pentru sufletele care au pierit atat de nedrept. Singurul preot care a venit aici si s-a rugat in genunchi a fost Monseniorul Ioan Robu, mitropolitul romano-catolic al Bucurestiului.

„I-am spus lui Dumnezeu ca-i cer iertare pentru ca noi toti din tara n-am facut nimic deosebit ca nu se intample asa ceva, ca Romania sa fie altfel. Ar trebui sa ne fie rusine noua tuturor si guvernelor si institutiilor statului si bisericilor. Ceea ce a fost aici a fost declansat de vinovatia oamenilor. Atunci, de ce sa dam vina pe Dumnezeu?"

Aceste clipe grele care ne incearca ne intorc spre credinta, dar unde sunt preotii nostri? - se intreaba oamenii.

"Abia am venit in baston ca sa vad si eu cu ochii mei daca exista un preot... nu stiu preotii..."

"E mitropolia la un pas de aici, un preot n-a venit, daca ar fi murit un parlamentar de-ar lor era cardul de preoti. Aici nu vin, ca vin degeaba ca nu iau bani".

"Era bine sa fie un preot aici sa faca o slujba pentru sufletele lor."

Indignarea persista si pe internet. Aceasta fotografie, de pilda a fost vazuta de peste 3,2 milioane de oameni in 21 de ore, a primit aprobarea a 32 de mii de utilizatori si a starnit 1.600 de comentarii.

"Patriarhul Daniel a avut exact reactia pe care o are de obicei fata de evenimente de pe urma carora nu poate scoate nici un ban"

"Sunt consternata deoarece dupa atatea zile de la tragicul eveniment din clubul "Colectiv" nici un preot nu a catadicsit sa vina sa slujeasca acel loc. Sa intelegem ca nu se putea obtine niciun beneficiu? Pentru ca altfel se prezenta un sobor de preoti... rusine sa va fie..."

Preotii spun ca s-au rugat insa au facut-o in biserici ori in spitale si nimeni nu i-a chemat la locul tragediei.

"Toti preotii s-au rugat in biserici pentru toti cei care au fost acolo. Mai mult, eu si colegii mei, preoti de caritate, am fost la capataiul bolnavilor. Unde era mai important sa fim? intr-un mars sau al capataiul bolnavilor?"

De altfel, in aceasta dupa-amiaza, la Spitalul Universitar, a fost tinuta o slujba pentru cei aflati in suferinta.

VIDEO PROTVPLUS.RO