Doua transporturi cu sange pentru victimele din Colectiv, blocate in vama fiindca Ministerul Sanatatii a uitat sa dea un aviz


Ultimul update: Vineri 06 Noiembrie 2015 07:00
Data publicarii: Marti 03 Noiembrie 2015 14:04
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV
vama Albita

Autoritatile de la Chisinau dau dovada de intentii bune in teorie, insa practica pare sa le depaseasca complet.

Doua transporturi cu sange, donatie a Republicii Moldova pentru victimele incendiului din clubul Colectiv, ar fi fost blocate de functionarii romani in Vama Albita, scrie Adevarul, Motivul: nu s-ar fi fost indeplinite toate formalitatile si nimeni din Ministerul Sanatatii din Moldova nu ar fi avizat transportul umanitar.

Transporturile ar fi fost blocate in punctul de frontiera timp de aproape 4 ore, pana cand insotitorii transportului au primit de la Chisinau toate documentele cerute de vamesii romani. In final au reusit sa intre in Romania, luni dimineata, in jurul orei 2.00, indreptandu-se spre spitalele din Bucuresti.

Orice marfa care intra in spatiul comunitar, indiferent ca este vorba de o donatie sau de un transport marfa obisnuit trebuie sa fie insotita de o serie de documente necesare intocmirii declaratiei vamale. In cazul de fata transportul nu avea toate actele necesare intocmirii acestei declaratii”, a declarat pentru ”Adevarul”, Marius Costache, adjunctul sefului Biroului Vamal Albita.

Mai multe detalii pe Adevarul.

 

Sursa: Adevarul

VIDEO PROTVPLUS.RO