TikTok va afișa informații oficiale cu privire la vaccinuri în video-urile utilizatorilor

Ultima actualizare: 15-12-2020 17:50
TikTok va afișa informații oficiale cu privire la vaccinuri în video-urile utilizatorilor
Shutterstock

TikTok se aliniază Facebook și celorlalte rețele sociale care au luat măsuri împotriva dezinformării cu privire la vaccinuri.

Compania chineză va afișa un banner cu linkuri către surse oficiale de informații, la toate videoclipurile publicate de utilizatori pe tema vaccinării, relatează Business Insider.

Decizia anunțată de TIkTok vine la numai o zi după ce autoritățile din Marea Britanie au anunțat că ar putea amenda cu 10% din cifra de afaceri globală platformele de social media care operează local, avertizând că a venit „o nouă eră a responsabilizării”.


Începând cu 21 decembrie, TikTok va afișa bannere de informații pe orice videoclipuri care cu referiri vaccinuri. Compania a spus că bannerele vor direcționa utilizatorii către surse verificabile de informații.

În plus față de bannerul de informații, TikTok va direcționa pe oricine caută informații despre vaccinuri în aplicație către un hub dedicat cu informații din surse precum Organizația Mondială a Sănătății.

„Știm că este mai important ca niciodată să ne asigurăm că dezinformarea care ar putea afecta siguranța publică nu trebuie să prolifereze online”, a declarat Kevin Morgan, responsabil TikTok în Europa.

În Marea Britanie se află în dezbatere publică un proiect de lege, „Online Harms Bill” care ar obliga companiile mari de IT și tehnologie să protejeze utilizatorii de conținutul considerat dăunător.

Propunerile includ cerințe pentru limitarea conținutului ilegal, cum ar fi abuzul sexual asupra copiilor și materialul legat de terorism.

Una dintre propunerile din proiectul de lege al guvernului britanic se referă la dezinformarea cu privire la vaccinuri: proiectul de lege include o cerință pentru platformele de social media de a impune „termeni și condiții clare care să precizeze în mod explicit modul în care vor gestiona conținutul care, deși este legal, ar putea provoca efecte negative fizice sau psihologice.”Un astfel de exemplu oferit de autoritățile britanice se referă la dezinformarea cu privire la vaccinuri.

Companiile care nu respectă aceste reguli ar putea fi amendate cu până la 10% din cifra lor de afaceri anuală la nivel global sau 18 milioane de lire sterline - aproximativ 24 de milioane de dolari – urmând a se aplica amenda mai mare, mai prevede proiectul de lege.

Apărătorii drepturilor cetățenilor nu văd însă cu ochi buni propunerea. Ruth Smith, directoarea asociației „Indexul Cenzurii” a avertizat că propunerile ar putea avea consecințe pentru libera exprimare. „Aceste propuneri ar putea stabili un cadru juridic diferit pentru exprimarea online, spre deosebire de vorbirea în public, și ar putea avea un efect negativ asupra dreptului nostru la libera exprimare”, a spus ea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO