TikTok angajează 3.000 de ingineri, continuându-și expansiunea globală, în ciuda opoziției președintelui SUA

Ultima actualizare: 28-10-2020 09:28
tiktok
Shutterstock

TikTok va angaja 3.000 de ingineri în sediile sale din afara Chinei, în planul de expansiune al companiei, în ciuda opoziției președintelui american Donald Trump.

Preşedintele american Donald Trump a ordonat companiei ByteDance, din China, să vândă TikTok, pe fondul îngrijorărilor legate de securitatea datelor personale ale utilizatorilor pe care le gestionează.

Reprezentanții companiei nu s-au lăsat totuși intimidați și au continuat planurile de extindere, fiind vizate înființarea a aproape 3.000 de posturi de ingineri pentru dezvoltarea aplicației, în special în locațiile din Europa, Canada şi Singapore, a anunţat marţi compania, potrivit Reuters și news.ro.

„Pentru a sprijini dezvoltarea noastră rapidă la nivel mondial, intenţionăm să continuăm extinderea echipei globale de ingineri a TikTok, inclusiv adăugarea a aproximativ 3.000 de ingineri în Canada, Europa, Singapore, precum şi în SUA, în următorii trei ani”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok.

Statele Unite vor rămâne unul dintre centrele de inginerie ale companiei şi vom angaja mai mult personal, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Trump a declarat luna trecută că a aprobat un acord preliminar prin care Oracle şi Walmart ar urma să cumpere participaţii la TikTok, dar acordul oficial nu s-a concretizat, după ce ByteDance a spus că nu va renunţa la o participaţie majoritară la aplicaţie.

Un judecător american va analiza pe 4 noiembrie dacă guvernul SUA va putea să interzică descărcarea TikTok din magazinele de aplicaţii americane, o măsură despre care ByteDance a avertizat că ar interzice efectiv utilizarea sa în Statele Unite.

În prezent, există aproximativ 1.000 de ingineri care lucrează pentru TikTok în afara Chinei, aproape jumătate dintre ei din sediul din Mountain View, California.

Reuters a relatat anterior că ByteDance intenţionează să investească miliarde de dolari şi să recruteze sute de angajaţi în Singapore, oraş pe care l-a ales ca sediul său central din Asia de Sud-Est.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO