Peste un miliard de utilizatori Android, în pericol de a le fi furate datele

Ultima actualizare: 10-08-2020 23:06
Virus Android
Pro TV

Qualcomm a anunțat că a rezolvat problemele chipului Snapdragon, pe care hackerii le-ar fi putut exploata pentru a monitoriza locația utilizatorilor sau pentru a face dispozitivul imposibil de folosit.

Cel puțin un miliard de dispozitive Android sunt vulnerabile în fața hackerilor, care le-ar putea transforma în unelte de spionaj prin exploatarea a cel puțin 400 de probleme pe care le are chipul Snapdragon de la Qualcomm, conform wired.com.

Vulnerabilitățile pot fi exploatate în momentul în care utilizatorul descarcă un video sau orice alt conținut care este randat de chip.
Utilizatorii pot fi de asemenea vizați în momentul în care instalează anumite aplicații, pentru care nu le este cerută permisiunea.

Astfel, hackerii le pot monitoriza locația, pot să asculte în timp real conversațiile care au loc în preajma dispozitivului și pot ajunge la fotografii și videouri.

De asemenea, atacatorii pot să facă dispozitivul imposibil de utilizat, iar activitatea lor este aproape imposibil de detectat.

Deși Qualcomm a anunțat că a găsit o rezolvare pentru aceste probleme, până acum nu a încorporat soliția în sistemul de operare Android sau în orice dispozitiv care utilizează Snapdragon.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO