Oamenii care au papagali se plâng că nu pot lucra de acasă din cauza gălăgiei: „Pasărea mea urlă, cum o opresc?”

Ultima actualizare: 14-09-2020 13:28
pasari
Getty

Tot mai mulți papagali sunt oferiți spre adopție, din cauza gălăgiei pe care o fac, mai ales în contextul în care multe persoane lucrează de acasă.

 

A existat, de asemenea, o creștere a numărului papagalilor dispăruți în acest an, unii care se pierd accidental, iar alții eliberați de proprietarii nervoși, transmite Daily Mail.

Birdline, o organizație caritabilă care salvează păsările nedorite, a preluat 52 de păsări între lunile martie și septembrie anul trecut.

Anul acesta, au primit 88 de păsări în aceeași perioadă, o creștere de 70% față de anul trecut.

Motivul acestei creșteri ar putea fi zgomotul pe care îl fac papagalii, întrerupându-i pe stăpânii lor, care lucrează de acasă, mai ales în timpul conferințelor de pe Zoom sau alte mijloace de comunicare online.

„Este puțin problematic dacă încercați să efectuați un apel Zoom sau o conferință audio și există un papagal în fundal care scârțâie și urlă”, a declarat Claire Longworth, managerul Birdline.

Un bărbat de 32 de ani care deține doi papagali, spune că i s-au cerut sfaturi de la alți proprietari care aveau păsări ca animale de companie.

„Am primit și 50 de mesaje într-o zi de la oameni care îmi spuneau: „Pasărea mea urlă. Cum o fac să se oprească?”, a povestit bărbatul.

Potrivit specialiștilor, multe dintre păsările exotice pot trăi în captivitate și până la 75 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO