Noutăți de la IFA Berlin. Cum arată robotul care poate fi trimis la birou și controlat de acasă

05-09-2020 09:43


Cel mai mare târg de electronice din Europa este în plină desfășurare în Berlin. Expozanții prezenți la ediția din acest an au pus accent pe dispozitivele care ne pot ajuta să trecem mai ușor peste aceste vremuri dificile.

Ediţia din acest an a IFA Berlin are loc în condiţii atipice - din cauza pandemiei.

Cum autorităţile din Germania nu permit adunări publice cu mai mult de cinci mii de persoane, doar producătorii şi jurnaliştii pot vizita fizic expoziţia, dar numărul lor trebuie să fie sub limita admisă.

În plus, organizatorii au cerut să nu fie peste 750 de oameni în acelaşi timp într-o sală. Şi, bineînţeles, masca de protecţie şi distanţarea fizică sunt obligatorii.

Iar pentru curioşi, care în mod normal ar fi analizat îndeaproape fiecare invenţie, soluţia este o plimbare virtuală printre standuri. Multe companii au ales să prezinte produse special concepute pentru a fi folosite acasă.

Lana Lutz, expozant: "Cu acest dispozitiv puteți încălzi orice fel de lichid, la orice temperatură, în orice vas. Mai întâi iei paharul, selectați temperatura de încălzire, de exemplu 100 de grade Celsius, apoi introduceți tija în apă, după care aceasta începe să se încălzească. Nu faci risipă de apă, de energie, iar procesul e foarte rapid."

Aparatul nu este încă disponibil pe piață, dar producătorul speră să îl pună în vânzare anul acesta, iar un preț urmează să fie stabilit.

Această invenţie se montează lângă grădina interioară şi poate fi controlată cu ajutorul telefonului. Mai exact, puteţi seta lumina necesară plantelor, puteţi primi sfaturi cu privire la îngrijirea lor şi vă puteţi asigura că au cantitatea de apă potrivită.

Olga Blaszak, Greenbox founder: "În unele cazuri, apartamentul nu este suficient de luminos pentru a crește plante. Așa că aceasta este o soluție perfectă pentru cineva care are o casă mică sau un apartament adesea întunecat."

Cum mulţi angajaţi s-au văzut nevoiţi să muncească de acasă, un producător vine cu un robot, care poate fi trimis la birou şi controlat din locuinţă. Are montat un ecran, pe care apare persoana care îl dirijează.

Laust Thomsen, GoBe Robots marketing manager: "Dacă aveți unii membri ai echipei care sunt izolați acasă sau în carantină, aceștia pot folosi robotul pentru a se conecta cu colegii lor din birou. Se pot deplasa astfel în jurul biroului, pot merge la aparatul de cafea unde pot purta discuții informale pe care în mod normal nu le poți avea prin Skype sau pot participa la întâlniri planificate."

Dispozitivul se poate închiria cu aproape cinci sute de euro pe lună.

Un preț piperat are şi acest dispozitiv creat pentru animalele care nu au parte de porția zilnică de mişcare afară. Necuvântătoarele remarcă lumina aparatului şi încep să o urmărească. Iar stăpânul poate controla întregul exerciţiu de la distanță, cu ajutorul unei aplicații. Doritorii trebuie să scoată din buzunar 1.200 de euro.

Tags: ifa berlin,