Aplicația care poate „citi” pulsul și tensiunea prin scanarea feței, cu ajutorul camerei foto
Cu cât este mai performantă camera foto a unui telefon mobil, cu atât pozele ies mai clare.
În viitor însă, ar putea să ne fie de ajutor pentru a afla detalii despre starea noastră de sănătate.
O companie canadiană a pus la punct o aplicaţie care poate "citi" pulsul şi tensiunea cuiva prin scanarea feţei.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Dezvoltatorul aplicaţiei, o companie canadiană specializată în inteligentă artificială - susţine că Anura, cum a fost botezată invenţia înregistrează pulsul cu o acurateţe de 99,98%.
Kang Lee, Chief Science Officer of Nuralogix: "Am inventat o tehnologie inovatoare numită Imagistică Optică Transdermală. Foloseşte o cameră foto obişnuită pentru a măsura fluxul sanguin al feţei, fără contact. Cu ajutorul analizei automate a datelor, putem obţine informaţii despre ritmul cardiac, respiraţie, tensiune arterială, nivelul de stres şi emoţii."
Este nevoie de o cameră foto performantă, aşa că aplicaţia poate fi instalată doar pe telefoanele de ultimă generaţie. Utilizatorul trebuie să stea într-o zonă bine luminată. Scanarea durează 30 de secunde, iar datele sunt obţinute în funcţie de modul în care lumina este reflectată de pielea feței. Compania intenţionează să folosească tehnologia 5G imediat ce va fi disponibilă pentru a extrage informaţiile din mai multe surse şi pentru a le analiza mult mai repede.
Kang Lee, Chief Science Officer of Nuralogix: "Tehnologia 5G ne permite să ne conectăm cu multe alte dispozitive din jurul nostru. De exemplu, senzorii frigiderului, luminile şi multe altele. Toate aceste date sunt procesate instantaneu şi putem face predicţii mult mai precise despre starea de sănătate, mentală şi fizică, a unei persoane."
Aplicaţia este deja disponibilă pentru sistemele Android şi iOS, dar nu poate fi utilizată în scop medical, ci doar pentru a promova un stil de viaţa sănătos. Însă dezvoltatorii au planuri mari. Speră să poată fi folosită în spitale pentru a ajuta la diagnosticarea pacienţilor.