Aplicația care poate „citi” pulsul și tensiunea prin scanarea feței, cu ajutorul camerei foto


Ultimul update: Joi 13 Iunie 2019 10:12
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2019 08:35
Categorie: iLikeIT

Cu cât este mai performantă camera foto a unui telefon mobil, cu atât pozele ies mai clare.

În viitor însă, ar putea să ne fie de ajutor pentru a afla detalii despre starea noastră de sănătate.

O companie canadiană a pus la punct o aplicaţie care poate "citi" pulsul şi tensiunea cuiva prin scanarea feţei.

Dezvoltatorul aplicaţiei, o companie canadiană specializată în inteligentă artificială - susţine că Anura, cum a fost botezată invenţia înregistrează pulsul cu o acurateţe de 99,98%.

Kang Lee, Chief Science Officer of Nuralogix: "Am inventat o tehnologie inovatoare numită Imagistică Optică Transdermală. Foloseşte o cameră foto obişnuită pentru a măsura fluxul sanguin al feţei, fără contact. Cu ajutorul analizei automate a datelor, putem obţine informaţii despre ritmul cardiac, respiraţie, tensiune arterială, nivelul de stres şi emoţii."

Este nevoie de o cameră foto performantă, aşa că aplicaţia poate fi instalată doar pe telefoanele de ultimă generaţie. Utilizatorul trebuie să stea într-o zonă bine luminată. Scanarea durează 30 de secunde, iar datele sunt obţinute în funcţie de modul în care lumina este reflectată de pielea feței. Compania intenţionează să folosească tehnologia 5G imediat ce va fi disponibilă pentru a extrage informaţiile din mai multe surse şi pentru a le analiza mult mai repede.

Kang Lee, Chief Science Officer of Nuralogix: "Tehnologia 5G ne permite să ne conectăm cu multe alte dispozitive din jurul nostru. De exemplu, senzorii frigiderului, luminile şi multe altele. Toate aceste date sunt procesate instantaneu şi putem face predicţii mult mai precise despre starea de sănătate, mentală şi fizică, a unei persoane."

Aplicaţia este deja disponibilă pentru sistemele Android şi iOS, dar nu poate fi utilizată în scop medical, ci doar pentru a promova un stil de viaţa sănătos. Însă dezvoltatorii au planuri mari. Speră să poată fi folosită în spitale pentru a ajuta la diagnosticarea pacienţilor.

QuizUp
iLikeIT. Jocuri de week-end: QuizUp, Nosy Jones şi Paco Forever
Sistemul inteligent care poate salva multe vieți, dezvoltat de un băiat de 10 ani
Un camion cu cele mai noi tehnologii ajunge în România. Informații despre el găsiți într-o aplicație
Facebook lansează moneda virtuală Libra
Cum puteți transfera fotografii gratuit. De ce să nu folosiți WhatsApp și Facebook
După Cluj, și în Capitală se oferă internet gratuit la Grădina Botanică. Cum a fost posibil
emoticoane ilikeit
iLikeIT. Cum putem comunica mai creativ cu ajutorul imaginilor: EMOJI și ANIMOJI