Americanii vor să cumpere TikTok de la chinezi

Ultima actualizare: 24-07-2020 18:19
Război între Facebook și TikTok. Americanii cer interzicerea aplicației chineze
Getty

Investitori americani vor cumpere aplicația TikTok de la chinezi, ca să o salveze de la o pisibilă interdicție în SUA, în urma îngrijorărilor că datelor utilizatorilor sunt furnizate serviciilor de informații de la Beijing.

 

Este vorba despre un grup de companii, printre care giganții Sequoia și General Atlantic, care vor să preia un pachet majoritar de acțiuni la ByteDance, care deține TikTok, scrie CNN, care citează Financial Times și The Information.

Investitorii discută cu Departamentul Trezoreriei din SUA și cu alte autorități de reglementare din SUA despre o posibilă preluare și dacă acest lucru ar pune capăt îngrijorărilor cu privire la companie.

Potrivit sursei citate, ByteDance va păstra o participație minoritară în TikTok, în urma tranzacției.

Reprezentanții TikTok au refuzat să comenteze cu privire la o posibilă vânzare către investitorii americani și au făcut referire la un anunț ce datează de la începutul lunii, potrivit căruia ByteDance analizează posibile modificări ale structurii sale corporative.

Wall Street Journal a scris la acea vreme că modificările ar putea include înființarea unui sediu general în afara Chinei sau a unui nou consiliu de administrație.

O comisie din Senatul SUA a votat pentru interzicerea folosirii aplicaţiei TikTok pe dispozitivele oferite de guvern angajaţilor, transmite News.ro.

Proiectul iniţiat de senatorul Josh Hawley, intitulat ”Legea Fără TikTok pe Dispozitivele Guvernamentale” a fost adoptat în unanimitate de către Comisia pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale a Senatului american. Proiectul urmează să fie votat în plenul Senatului.

Proprietatea chineză asupra companiei TikTok şi popularitatea mare a aplicaţiei în rândul adolescenilor americani a adus-o în atenţia autorităţilor de reglementare şi a parlamentarilor, care se tem că datele utilizatorilor americani pot ajunge la autorităţile de la Beijing.

Potrivit unei legi chineze din 2017, companiile au obligaţia să susţină şi să coopereze cu serviciile de spionaj chineze.

Camera Reprezentanţilor a votat în această săptămână interzicerea descărcării de către angajaţi a aplicaţiei TikTok pe dispozitivele primite de la guvern, în cadrul unui proiect de lege pentru apărare, în valoare de 741 de miliarde de dolari.

După adoptarea proiectului de lege în Camera Reprezentanilor şi votul din comisia din Senat, interzicerea ar putea deveni în curând lege.

Oficiali importanţi din administraţia Trump au afirmat că analizează o interzicere pe scară mai largă a TikTok şi a altor aplicaţii legate de China, iar măsura ar putea fi iminentă.

De exemplu, secretarul de stat Mike Pompeo a declarat recent că americanii ar trebui să fie precauţi atunci când folosesc aplicaţia TikTok.

Purtătorul de cuvânt al TikTok Jamie Favazza a declarat că echipa din SUA a companiei, aflată în dezvoltare, nu are o prioritate mai mare decât să promoveze o experienţă sigură, care să protejeze datele private ale utilizatorilor.

”Milioane de familii americane folosesc TikTok pentru divertisment şi exprimare creativă şi recunoaştem că dispozitivele guvernului federal nu au această destinaţie”, a spus aceasta.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO