Detalii socante ies la iveala in cazul copilului de patru ani, gasit mort, in Uricani. UPDATE

15-04-2013 10:25


Un copil de numai patru ani, a fost gasit fara suflare in casa bunicii. Cosmarul a continuat, pentru rudele acestuia care au dat si de trupul femeii, care se spanzurase intr-o anexa a gospodariei.

UPDATE: Anchetatorii au stabilit ca bunica baiatului a fost cea care l-a ucis, iar apoi, intr-un moment de ratacire, si-a pus capat zilelor. Medicii legisti spun ca pruncul a murit din cauza asfixiei mecanice si a fost omorat in somn. In urma cu cateva luni si mama copilului s-a sinucis, dupa ce a ramas fara loc de munca, iar bunica, socata, a fost internata la psihiatrie.

Dupa autopsie, medicii legisti spun ca bunica suferise un accident vascular cerebral, care i-a afectat comportamentul. Mai mult, cu numai cateva zile inainte de nenorocire, iubitul femeii a plecat de acasa, iar aceasta este posibil sa fi clacat.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara vor continua cercetarile pentru omor calificat.
---------------------------------------------------------------------------

Familia pare blestemata. In urma cu numai un an, si mama pruncului si-a luat viata.

Nenorocirea a iesit la iveala in aceasta dimineata, insa, cel mai probabil, cred medicii, moartea femeii de 46 de ani si a nepotului ei, au avut loc cu cateva ore mai devreme. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca, in acest caz, se poate vorbi despre o crima urmata de sinucidere, mai cu seama ca bunica copilului era cunoscuta cu afectiuni psihice.

"Era instalata starea cadaverica care, de regula, apare dupa aproximativ 6 ore de la deces, motiv pentru care nu s-au facut manevre de resuscitare", a declarat Valeriu Filimon, sef Serviciul Judetean de Ambulanta Hunedoara.

"Pe cadavrul copilului nu au fost gasite urme vizibile de violenta. O proba importanta va fi raportul medicilor legisti care vor stabili in ce conditii a survenit moartea. Luam in calcul si varianta unei crime urmata de sinucidere", a declarat Inspectorul Principal, Bogdan Nitu, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara.

In casa femeii, anchetatorii au gasit un bilet de adio insa acesta cu greu poate fi descifrat. Copilul in varsta patru ani a fost crescut de bunica, dupa ce mama lui s-a spanzurat anul trecut. Cat despre tatal baiatului, acesta nu figureaza nici macar pe certificatul de nastere al celui mic.


Din primele informatii, bunica a fost la primarie sa solicite ajutorul social, insa nu a mai revenit cu actele. Cei de la protectia copilului spun insa ca in nici un caz copilul nu a fost incredintat bunicii, mai cu seama ca aceasta era cunoscuta cu afectiuni psihice.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO