S.C SALUBRITATE S.A Deva si-ar putea suspenda activitatea. Primaria nu a achitat datoriile (P)

06-12-2012 11:50


drumul gunoiului

 S.C. SALUBRITATE S.A. a incheiat cu municipiul Deva contractul de concesiune nr.33573/09.11.2009

 Prin acesta, societatea noastra presteaza pe raza municipiului Deva urmatoarele activitati:
1.colectarea, transportul si depozitarea deşeurilor municipale.
2.salubrizarea căilor publice (străzile şi trotuarele adiacente).
3. colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor voluminoase.

Pentru ca în ultima perioadă la sediul societatii de salubrizare au ajuns numeroase solicitări şi reclamaţii privind salubrizarea parcurilor, a zonelor verzi, inclusiv cele situate de-a lungul străzilor şi a parcărilor, firma de salubritate ii informeaza pe cetatenii ca aceasta activitate nu face obiectul contractului de concesiune dintre societatea de salubritate şi municipiul Deva. Deci, aceste servicii nu sunt prestate de către aceasta firma. “Precizam că aceste activităţi sunt efectuate de Serviciul Public de Intreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM), aflat in subordinea Consiliului Local Deva, cu sediul în Deva, P-ţa Unirii, nr. 4”, se arata intr-un comunicat transmis de S.C SALUBRITATE S.A.

Societatea de salubritate declara ca Primăria Municipiului Deva ii este datoare cu suma de 3.148.058 lei , suma ce reprezinta contravaloarea serviciilor de salubrizare căi publice prestate şi recepţionate de reprezentanţii Primăriei. Este vorba de contravaloarea serviciilor executate, recepţionate, dar neachitate de 5 luni de zile.

Subliniem că neplata de către municipalitate de atâta vreme a serviciilor prestate ne-a pus într-o situaţie mai mult decât delicată în ce priveşte susţinerea în continuare a activităţii de salubrizare a municipiului în condiţii normale, întrucât avem deja probleme cu procurarea şi achitarea carburanţilor la utilajele folosite, cu plata altor materiale şi servicii către terţi, dar şi a salariilor la personalul nostru”, se arata in comunicatul de presa.

Daca Primaria Deva nu va achita in cel mai scurt timp posibil datoriile catre societatea de salubritate, aceasta va suspenda activitatea de salubrizare pe tot municipiul.

Aceasta fiind situaţia, potrivit art. 36 al. 3 lit. a) din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, societatea noastră este în drept să suspende prestarea serviciilor de salubrizare căi publice până la achitarea integrală de către Primaria Deva a debitului restant. Ca urmare, vă aducem la cunoştinţă că, în condiţiile în care Primăria Deva nu va achita în cel mai scurt timp datoriile pe care le are la societatea noastră, vom fi obligaţi să limităm sau chiar să suspendăm total activitatea de salubrizare a municipiului Deva, deoarece nu mai putem suporta cheltuielile ocazionate de prestarea activităţii”, transmite in comunicat S.C SALUBRITATE S.A.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO