Turista ceha disparuta in Retezat a fost gasita de salvamontisti, in stare buna


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2013 14:19
Categorie: Hunedoara
Muntii Retezat

Turista din Cehia disparuta duminica in Muntii Retezat a fost gasita, luni, de catre salvamontisti, jandarmi montani si politisti, ea fiind in stare buna.

UPDATE  Femeia le-a povestit salvatorilor ca s-a ratacit si a innoptat in padure.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, turista ceha a fost gasita dupa patru ore de cautari.

"Femeia de 46 ani plecase sa culeaga ciuperci cu ceilalti membri ai grupului, s-a despartit de acestia si s-a ratacit. A petrecut noaptea pe munte, (...) apoi a gasit drumul catre locul de campare. Nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Era echipata corespunzator pentru munte, insa ne-am temut de ce e mai rau din cauza deficientelor de vedere de care sufera", a declarat Bodean.
______________________________________________

Turista ceha se afla cu colegii sai, duminica, in Masivul Retezat. Ultima data cand a fost vazuta de cei din grupul sau a fost in jurul orei 18:00, intre Cabana Rotu

Turistii coborau de la Lacul Bucura, cand, deodata, au sesizat ca una dintre colegele lor lipseste. Au strigat-o si au cautat-o in imprejurimi, insa nu au gasit-o.  De abia astazi, dupa 19 ore de la disparitie, colegii turistei au anuntat Politia.

Mai multe echipaje de politisti, jandarmi montani, dar si salvamontisti au pornit in cautarea femeii. Cu totii se gandesc la ce e mai rau, intrucat turista are deficiente de vedere.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO