In greva foamei pentru un cuvant amplasat pe monumentul din fata Prefecturii Hunedoara

05-01-2012 17:31


greva foamei

Sintagma „Proprietar al Cetăţii Devei” de pe soclu l-a scos din minţi pe Constantin Aoanei, care a intrat in greva foamei. Pensionarul are mai multe nemulţumiri, însă cel mai tare îl doare că Cetatea Devei a fost atribuită pe nedrept principelui.

Un pensionar de 72 de ani a intrat în greva foamei, deranjat de un cuvânt ce apare pe monumentul principelui Acaţiu Barcsay, amplasat în faţa Prefecturii Hunedoarei din Deva.

“La statuie ma deranjeaza ca proprietarul acestei cetati nu este cel pe care l-au scris cei care au ridicat monumentul. Proprietarul dupa toate legile este statul roman si e in administrarea Primariei si Consiliului Local Deva. In cartea funciara nu a fost niciodata acest om proprietar si nu e nici astazi”, a spus Constantin Aoanei.

Suparat ca nu este luat in seama de autoritati, barbatul a incercat sa-i convinga pe trecatori ca are dreptate. Daca i-a convins sau nu, nu mai conteaza pentru pensionar. El este decis să nu renunţe încercând să demonstreze că cetatea nu a fost a lui Barcsay.

Monumentul din piatră dedicat memoriei fostului comite suprem al Hunedoarei şi Principe al Transilvaniei, Acaţiu Barcsay, a fost restaurat şi aşezat în faţa sediului Prefecturii judeţului Hunedoara, în luna noiembrie 2011. La ceremonie a fost prezent ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO