Cum au reusit trei barbati sa pacaleasca o femeie de trei ori, in aceeasi zi. Prejudiciul: 8.150 lei

28-06-2013 11:11


telefon mobil

 O femeie de 56 de ani din Petrosani a fost inselata de trei ori in aceeasi zi de trei indivizi diferiti.

 Pe rand, acestia au sunat-o si s-au dat drept reprezentantii unei firme de telefonie, solicitandu-i fiecare 4.000 de lei, 3.500 de lei si codurile de pe zece cartele telefonice, in schimbul acestora barbatii promitandu-i un premiu de 10.000 de euro.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Nitu, Politia Municipiului Petrosani a fost sesizata prin plangere de catre o femeie, despre faptul ca a fost contactata telefonic cu numar ascuns, de o persoana de sex masculin care i-a comunicat faptul ca este castigatoarea unui premiu de 10.000 de euro, la un concurs organizat de o societate de telefonie.

„Partea vatamata, la indicatiile apelantului, a depus suma de 4.000 lei la o agentie bancara din Petrosani, pentru a intra in posesia premiului castigat. In cadrul aceluiasi apel, partea vatamata a purtat discutii cu un alt barbat cu identitate necunoscuta si la solicitarea acestuia s-a deplasat la un oficiul postal din Petrosani, unde a depus prin transfer on-line suma de 3.500 de lei, pentru a intra in posesia premiului. Cateva ore mai tarziu partea vatamata a fost contactata telefonic de catre un alt barbat cu identitate necunoscuta, iar la solicitarea acestuia a cumparat 10 cartele SIM reincarcabile din diferite retelele de telefonie, dupa care i-a comunicat acestuia, telefonic, codurile de reincarcare. Valoarea totala a prejudiciului este de 8.150 de lei”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.

Ulterior, femeia si-a dat seama ca a fost inselata si s-a adresat politistilor, care au intocmit dosar penal pentru inselaciune. Cercetarile continua in acest caz pentru identificarea vinovatilor si recuperarea prejudiciului cauzat.

ATENTIE!
Politistii recomanda sa nu trimiteti bani pentru incarcarea unor cartele telefonice prepay si sa nu dati curs unor amagiri legate de castiguri de premii la concursuri la care nu ati participat, sa nu luati in considerare eventualele mesaje in care sunteti desemnat castigator, fara temei, al vreunui concurs sau sondaj organizat de o firma de renume si cu o puternica reputatie. Sa nu trimiteti date personale sau copii dupa buletin, carti credit/debit, pe mail sau pe fax, sa nu furnizati date confidentiale prin telefon daca apelul provine de la un numar ascuns sau un numar de mobil pe care nu-l cunoasteti.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO